Slik fjerner en node fra et tre

March 31

Slik fjerner en node fra et tre


Kunnskapen om hvordan du skal beskjære et tre skal være i hver gartner grunnleggende ferdighet sett. Gode ​​beskjæring kutt ikke bare holde et tre sunn og sterk vekst, men er den viktigste måten å bestemme et tre form og samlet vekst vane. Dårlig beskjæring kan føre til innføring av sykdom eller svekke anlegget, så det er viktig å vite hvordan og når du skal beskjære treet. Tre hagesaks er et tilstrekkelig verktøy for mindre grener og kvister, men for større kutt motorsag er det mer hensiktsmessig verktøy.

Bruksanvisning

1 Se etter noden der du ønsker å gjøre kutt. Noder er små hevelser som danner på hvert blad og gren veikryss, og alle kuttene skal gjøres like over node skrittet som bladet eller gren oppstår.

2 Vipp saksen på en 30- til 45-graders vinkel før du gjør kuttet, og prøve å opprettholde denne vinkelen hele kuttet. Ta med hagesaks sammen i en kraftig klipping bevegelse for å gjøre den reneste cut mulig, unngå knusende stammen vev.

3 Bruk motorsag på større lemmer å først lage en V-formet hakk 6 til 8 inches over node. På vertikale grener, bør hakket være i den retningen du ønsker grenen til å falle; på horisontale grener, kutte hakket på toppen av grenen. Foreta en rett snitt på tvers av grenen en tomme eller to over hakket, deretter fullføre prosessen ved å kutte av den gjenværende stubben på skrå parallelt med grenen bark ridge på noden, vanligvis 30 til 45 grader.

Hint

  • Den 30- til 45-graders kutt er viktig, siden det gjør at vannet renner av den ferske arr, redusere sjansene for råte og infeksjon.
  • For blomstrende busker, er det viktig å vite når planten danner neste års blomstre knopper. Noen busker danner knopper på høsten eller sommeren, mens andre danner knopper på våren, rett etter blomstring. Tid eventuelle beskjæring kutt på disse typer planter i samsvar med deres bud utvikling tidsplan, eller du kan utilsiktet klippe bort neste års blomster.
  • Bruk vernebriller og hansker når du arbeider med motorsag, som flygende vrakrester går i alle retninger under skjæringen. Også ta ekstra forholdsregler når du arbeider med store lemmer, ta vare å forutsi hvor de vil falle. Med spesielt høye og store grener, kan det være lurt å konsultere en profesjonell arborist for å få hjelp.
  • Uriktig beskjæring kutt på akutt vinklet lemmer kan føre til splitting. studere nøye grenene du ønsker å klippe bort og planlegge hvor du vil plassere hakk og kutt før du begynner på trimming for å unngå skade på treet.

© 2021 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com