Hva å gjøre med Rose Hips på Bush

May 1

Hva å gjøre med Rose Hips på Bush


Rose hofter er frøene produsert av roseplanter. Disse frøene vil vanligvis danne ikke bare på kommersielle roser, men også i vill rose varianter. For å stimulere til økt hip vekst, bør gartnere ikke deadhead roser etter slutten av August. På dette tidspunkt, vil anlegget begynne å produsere frø. Det finnes en rekke bruksområder for disse frøene, inkludert medisinsk, plante reproduksjon og matforbruk.

Rose Hips for gelé og te

Rose hofter har en veldig karakteristisk besk smak, først og fremst på grunn av de store konsentrasjoner av askorbinsyre som de inneholder. Hoftene kan høstes og forberedt i gelé når de er friske eller tørket for å legge til te og tinkturer. For å danne gelé, må en stor mengde av hoftene bli høstet, lik den mengde som kreves for blåbær eller andre små Fruited gelé. For te, kan hoftene bare høstes og plasseres på et kjølig, tørt sted å tørke ut og lagt etter behov for å kopper vanlig te.

Rose Hips for Plant Propagation

Rose hofter kan også høstes og lagres for anlegget forplantning. Hoftene skal bli plukket ut av buskene før de dessicated og helst før den første frosten. Frøene bør rengjøres og tørkes før de legges i en konvolutt og oppbevares på et kjølig og tørt sted. Disse frøene kan deretter plantet inne i løpet av de første vårmånedene å lage stiklinger som kan transplanteres utenfor når faren for frost er over.

Rose hofter for naturlig rettsmidler

Rose hofter, som tidligere nevnt, inneholder store mengder askorbinsyre, som er utrolig rik på vitamin C. Historien om deres bruk i behandling av skjørbuk og vitaminmangel kan dateres tilbake hundrevis av år. Hoftene bør høstes når de er modne, og i god tid før den første frosten. Tørking av dem i stor grad tapper vitamin C som inneholdes i hoftene, slik at det er best å blinke fryse dem for å bevare vitamininnholdet. Hoftene kan deretter tines og anvendes etter behov.

Rose Hips som mat for fugler og små dyr

Mange fugler og små dyr som ekorn og kaniner er avhengige av rose hofter for sin egen helse. Disse hofter kan stå på anlegget og på bakken, slik at den lokale dyre befolkningen kan også nytte. Oppbevar disse pelskledde skapningene i tankene når høsting hoftene og la noen for dem å bruke også. I noen områder, spesielt der fôr er begrenset, vil lokale dyr har lært å stole på disse plantene for en matkilde og stripping anlegget tørr vil frata dem den maten de trenger for vintermånedene.


© 2020 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com