Sopp i Palmer

April 3

Sopp i Palmer


Få, om noen, palmer er motstandsdyktig mot sykdommen kjent som Ganoderma baken råte, som først ble oppdaget i USA i 1994. Denne soppen er lett å merke av den merkelige, hvite hylle som spirer fra treet. Flertallet av palmer plaget med denne soppen dør i mindre enn ett år.

Ganoderma Butt Rot

Ganoderma rumpe råte er en dødelig og uhelbredelig sopp i palmer som vanligvis angriper modne palmer. Forårsaket av patogenet Ganoderma zonatum, forårsaker tilstanden en brakett eller hylle sopp som heter en conk som fungerer som den reproduktive midten av sopp og er vanligvis plassert på den nedre delen av treet. Dette conk strekker seg utover, som en hylle. Det begynner som en hvit, myk sirkel på treet, ca 1 tomme bred.

conks

Den conk fortsetter å vokse til den skiller seg ut minst en tomme fra treet, men fortsatt er hvit og myk. Men som conks alder, blir de blanke og nyreformede mens du tar på en slags woody tetthet, understreket av strimler av røde og brune farger av varierende nyanser. Mens conk er et sikkert tegn på Ganoderma rumpe råte, er det mulig for treet å være infisert med sopp uten voksende noen conks.

symptomer

De første tegnene på Ganoderma rumpe root inkluderer bruning, hengende og visne av mange av de eldre palmeblader på treet; til slutt lagt oppå kan falle helt parallelt med stammen. Likevel har de ikke slippe til bakken, men fortsatt tett mot stammen. Nyere palmeblader bli gul eller blek grønn mens bremse veksten og avtagende i størrelse. Som tilstanden forverres, unge blader også Wilt og tips av blader blir brune.

Advarsel

Denne sopp sykdom er uhelbredelig og dødelig, med de fleste trær vanligvis dør mellom seks og 12 måneder etter at de første symptomene utvikler seg. I sjeldne tilfeller kan palmen overleve for et par år etter at den første conk vises. Imidlertid er oppbevaring av disse trærne ikke klok som de trolig til å forurense nærliggende palmer med soppen. Infiserte trær og alle sine blader og søppel bør fjernes og brennes. Millioner av sporene er utgivelsen av en enkelt conk.


© 2020 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com