Eksperimenter med roten grønnsaker etter innhøsting

March 14

Eksperimenter med roten grønnsaker etter innhøsting


Rotgrønnsaker, som navnet indikerer, er spiselige planterøttene. De seks undergrupper av rotgrønnsaker inkluderer knoller (poteter), trykker røtter (rødbeter, gulrøtter og reddiker), rotknoller (søtpoteter), knoller (selleri), jordstengler (ingefær) og pærer (hvitløk, fennikel og løk). Mens nylig høstet rotgrønnsaker skinne i mange oppskrifter som en velsmakende kilde til fiber og komplekse karbohydrater, grønnsaker også egner seg til et bredt spekter av eksperimenter og applikasjoner utover kjøkkenet.

spirende Eksperimenter

Noen varianter av rotgrønnsaker komme godt med etter innhøsting for å produsere nye grønnsaksplanter. Selv om mange rotgrønnsaker krever så frø, noen gren ut fra plantet rot selv, som gurkemeie og andre røtter i rhizome familien. Andre, som søtpoteter, slips spire å kutte for planting. Tradisjonelle poteter spirer fra øynene og kan plantes hele eller skåret i segmenter; hvert segment bør inneholde en spire. Spirende fedd hvitløk også kan sås for nye hvitløk hoder. Spirende noen rot grønnsak kan være morsomt og lærerikt, men ved hjelp av frø grønnsaker kan redusere sjansene for sykdom.

Vann Absorpsjon Eksperimenter

Lær hvordan rotgrønnsaker drikke med denne enkle vannopptak eksperiment. Skjær av tuppen av en taproot, for eksempel en gulrot, pastinakk eller reddik. Plasser kutt grønnsaker i et glass vann med 10 dråper blå konditorfarge, og la stå i en dag. Til å absorbere vann, trekker den vegetabilske den blå-farget væske fra sine røtter på kuttet spissen opp gjennom hule rør mot toppen. Etter en dag, ta av vegetabilske og kuttet en annen liten del. Du bør se små blå prikker markerer rørene gjennom som farget vann reist.

Potet Battery Experiment

Produsere strøm til å kjøre en liten klokke med to poteter, to galvanisert spiker, to kobbertråder, og krokodilleklemmer og fører. Batterier generere elektrisitet med en kjemisk reaksjon mellom to forskjellige elektroder og en elektrolytt. Potetene fungerer som elektrolytt, mens sink i negler og ledningene 'kobber tjener som elektroder.

Stikke en spiker i enden av hver potet og en kobbertråd i den andre enden. I klokkebatterirommet, feste en alligator klipp til den positive terminalen og fest den andre enden til en potet kobbertråd. Koble den andre potet spiker til den negative polen med et annet klipp. Den tredje klippet kobler den første potet spiker til andre potet kobbertråd for batteristrøm. Prøv dette eksperimentet med gulrøtter og andre rotgrønnsaker.

Root vegetabilske fargestoffer

Flere rotgrønnsaker generere fargerike fargestoffer for tekstiler og andre håndverk, som påske egg dekorasjon. For gule fargestoffer, prøv gule rødbeter, gurkemeie og løk skins. Gurkemeie og løk skins også lage oransje fargestoffer, som kan gulrøtter. Rødbeter tilby røde flekker mens deres skins produsere en brun farge.

For å gjøre fargestoff, hogge opp rot grønnsak. Plasser vegetabilsk materiale i en stor rustfritt stål potten med dobbelt så mye vann og kok i 30 til 40 minutter. La blandingen bratt i 24 timer. Etter koking igjen, sil væsken fargestoff. Bruke fargestoffet til å rydde, naturlige stoffer.


© 2020 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com