Størrelsen på en Apple Tree og veksttakten

March 2

Størrelsen på en Apple Tree og veksttakten


Epletre størrelse og vekst er i stor grad bestemt av tre type og befruktning tidsplan. Epletrær grunnstammer er vanligvis delt inn dverg, semidwarf og standard typer. Nesten alle eplesortene er tilgjengelige i hver av disse typene. Valuta årlig vekst kan variere med befruktning og tre år. Generelt, epletrær produsere mellom 6 og 26 inches av skuddvekst per år, med fruktbærende trær opplever mindre vekst enn umodne trær.

Befruktning og vekstrate

Frukttrær krever nitrogen-rik gjødsel for å sikre konsekvent vegetativ vekst. Mengden nitrogen som kreves bør være basert på jordanalyseresultater og hvor mye skuddvekst fant sted i forrige sesong. Nonbearing epletrær skal produsere mellom 12 og 26 inches av skuddvekst per år. Eldre, fruktbærende trær skal produsere mellom 6 og 18 inches av vekst per år. Trær som produserer mindre vekst enn dette per år ville ha nytte av mer nitrogen. Skjær tilbake nitrogen feedings på epler trær som opplever vekst utover dette området.

Bestemme årlig vekstrate

For å bestemme mengden av årlig vekst, se etter bud skala arr ringer. Arr utvikle seg når blader og frukt atskilt fra kvister. En terminal knopp vil etterlate et arr som går rundt hele kvist. Det vil være en synlig forskjell i farge og bark teksturer over og under disse ringene. Vekst utover bud skala arr er nytt. Bestem en gjennomsnittlig vekst med å sjekke flere punkter på epletreet. Ved hjelp av disse målingene, kan du finne den årlige veksten av treet, og om mer eller mindre nitrogen er nødvendig.

Dwarf Apple Trees

Dverg epletrær, som er en favoritt blant mange hjem gartnere, vanligvis vokser ikke høyere enn 8 til 10 fot. De krever lite plass, er relativt enkle å høste og beskjære og begynne å produsere frukt etter bare tre år, noe som er flere år tidligere enn en standard epletre. På den annen side, dvergepletrær har en tendens til å ha sprø røtter og kan kreve en fast stav eller espalier for strukturell støtte.

Semidwarf Apple Trees

Flertallet av semidwarf epletrær til slutt nå en høyde på mellom 10 og 16 fot, som er omtrent tre fjerdedeler av størrelsen på en standard epletre. Semidwarf epletrær begynne å produsere frukt fire til fem år etter planting og fortsette å gjøre det i ca 25 år.

Standard Apple Trees

Standard epletrær vokse minst 20 fot i høyden og ofte få høyder på 30 til 40 fot. Det tar omtrent syv til ti år etter planting for å begynne bærer frukt. På grunn av deres størrelse krav og slow-til-frukt tendens, vanlige epletrær er betydelig mindre etterspurt enn dverg og semidwarf epletrær. De er ikke anbefalt for de fleste hjem gartnere.


© 2020 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com