Hvordan Grow en Root-Bound Plant

May 19

Hvordan Grow en Root-Bound Plant


Når en plante dyrkes i en beholder, enten som en frøplante eller lang sikt, kan det bli rot bundet hvis ikke transplantert med jevne mellomrom. Uttrykket rot-bundet betyr at når anlegget er fjernet fra potten, er det svært lite jord igjen, og røttene ha vokse i en masse som ligner formen av potten. I noen tilfeller til og med røtter vokse ut av de nedre dreneringshull. Root-bundet planter kan spares ved å løsne opp roten masse.

Bruksanvisning

1 Se på bunnen av potten at anlegget er økende i å se om røttene vokser ut av det. Hvis røttene er synlige, trim dem så nær bunnen av potten som mulig ved hjelp av håndbeskjæringssakser.

2 Skyv en sparkel, smør kniv eller annet tynt blad ned på innsiden kanten av potten og forsiktig jobb deg rundt omkretsen til å løsne røttene fra potten. Hvis potten er plast, bare klippe det helt ned på siden ved hjelp av et verktøy kniv.

3 Løft røttene av planten ut av potten og deretter legge den sidelengs på et flatt underlag.

4 Skjær i nedre kant av røttene som starter 2 inches fra bunnen ved hjelp av verktøyet kniv eller håndbeskjæringssakser. Skjær omtrent en tomme i rot masse og hele veien ned til bunnen av røttene for å bryte den sirkulære rotsystem. Gjenta prosedyren i tre mer jevnt fordelte steder rundt den nederste kanten av roten massen.

5 Finn en plante pott som er minst en størrelse større enn den forrige, og fyll den en tredjedel full av blomsterjord. Sett planten inn i sentrum av den nye potten og angir tilleggs potting jord rundt sidene til du kommer til toppen av rotklumpen.

6 Vann potten før det renner ut av bunnen og deretter plassere anlegget i de riktige solforhold, basert på plantesort.


© 2021 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com