Slik reparerer Epoxy Glass på en aluminiumsbåt

August 27

Slik reparerer Epoxy Glass på en aluminiumsbåt


Herdet marine epoxy, pluss glassfibre av glassfiber matte og klut, danner laminat vi kjenner som glassfiber. Hvis aluminiumsbåt har eksponert glassfiber overflater, kan aluminium bøyes som reaksjon på en liten kollisjon på drivstoff dock. Glassfiber vil sprekke eller krater, litt, fordi glassfiber er, tross alt, glass. Du kan starte reparasjoner - en veldig grei prosess - nesten så snart du får båten hjem.

Bruksanvisning

Reparing et skrape

1 Rengjør en ripe i overflaten med såpe og vann. Følg dette ved å skrubbe glassfiber overflaten med aceton på en ren klut

2 Plasser punktet på kanten av en stor skrutrekker i bunnen av scratch. Trekk skrutrekker gjennom bunnen av for å forstørre det noe og grov opp overflaten som omgir den.

3 Bland to dråper av den herder til en unse av harpiksen i en gelcoat lim kit, i en ren beholder, etter produsentens anvisninger. Dette resulterer i en en-til-to prosent blanding. Bland grundig med pastaen en plast skje, arbeider harpiksen opp fra hjørnene og bunnen av beholderen.

4 Spre lim inn i bunnen av, ved hjelp av en fleksibel plast spreder som de som er tilgjengelige på maling butikker. Tillat pastaen til å bule opp over nivået av glassfiber; pastaen vil krympe som det botemidler. Skrape bort lim utover kantene på scratch. Lå klar plastfolie over reparasjon og tape kantene ned tett med duct tape siden lim vil ikke kurere hvis det utsettes for luft. Vent 24 timer.

5 Trekk plastfolie av. Begynn sliping reparasjon med en 220-grit pussekloss, uttoning reparasjon i omkringliggende glassfiber. Når du ikke lenger kan føle en forskjell mellom reparasjon og glassfiber, bytte til en 400-korning slipekloss. Rengjør slipestøv bort med en ren klut og aceton. Buff området, ved hjelp av rasping sammensatte og en elektrisk buffer. Påfør automotive pastavoks til glassfiber overflaten. La den tørke til et hvitt pulver, deretter buff med en ren pad på en elektrisk buffer.

større reparasjoner

6 Fjern eventuelle ødelagte glassfiber fra det skadede området. Mål dybden av skaden ved hjelp av en maskinist styre. Multipliser dybden med 12. Vask skadede området med mild avfetting såpe og vann. Fukt en ren klut med aceton og tørk det skadede området med det å fjerne voks.

7. Sand rundt utsiden av det skadede området, ved hjelp av en håndslipemaskin og 180-sandpapir før du har slipes ut et krater som er 12 ganger dybden av skaden, for å gi epoxy del av glassfiber et stort overflateareal hvorpå å gripe. Tørk slipes området med aceton for å fjerne slipestøv.

8 Klipp et stykke av 1 1/2-unse glassfiber matte så stor som bunnen av krateret, med saks. Klipp et annet stykke glassfiber matte 1/8 tomme større enn den første. Fortsett å skjære biter av glassfiber matte, hver 1/8 tomme større enn den forrige, til du har sju stykker av matten. Klipp et stykke av seks-unse glassfiber klut 1/8 tomme større enn det største stykke matte.

9 Spoon fem deler harpiks fra en marin epoksyharpiks settet på en hard overflate, som et ark av plast eller et stykke tre. Tilsett en del herder til harpiksen og blande de to delene grundig med en plast sparkel. Etter at man blander komponentene fullstendig, spre epoxy blandingen i en tynn linje på plast eller tre for å sikre at blandingen forblir stripefrie.

10 Fordel epoxy blandingen over det skadede område med plast sparkel og legge den minste matten på epoxy. Trykk glassfiber inn i epoxy. Spre mer epoxy over det første laget av glassfiber og legge den neste største stykke glassfiber. Trykk glassfiber inn i epoxy igjen. Fortsett å bruke epoxy og neste største glassfiber før du har plassert den siste biten av glassfiber. Dekk den med epoxy, slik at det å haugen opp litt.

11 Sand epoxy ned, ved hjelp av en 220-grit slipekloss. Bytt til en 400-korning pussekloss når du ikke lenger kan føle forskjellen mellom de nye glassfiber og den gamle. Rengjør slipestøv bort med aceton eller rødsprit på en ren klut. Påfør lim voks til overflaten. Når voksen tørker til et hvitt pulver, buff overflaten med en elektrisk buffer og en ren poleringsrondell.

Hint

  • Overflaten av glassfiber overlegg på en aluminium båt er tynnere enn den for en glassfiber båt. Dette betyr at i stedet for sliping reparasjoner med grovere sandpapers, må du bruke finere sandpapir, eller enda bedre, sliping blokker. Bruk rasping forbindelser å polere glassfiber i stedet for en rubbing eller til og med poleringsmiddel. Nøkkelen er å være forsiktig med de omkringliggende glassfiber; unnlater å gjøre dette forårsaker problemet å spre seg, ikke gå bort.
  • Både gelcoat og epoxy kommer i farger som passer de fleste av de marine paletten. Matche fargen på gelcoat eller epoxy til fargen på båten så tett som mulig.
  • Gjør glassfiber reparasjoner i et godt ventilert område.

© 2020 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com