Den beste form for Lemon Tree

September 7

Den beste form for Lemon Tree


Iskald lemonade, sitron marengs kake, sitron valmue-frø muffins, iste med sitron - disse er bare av noen av grunnene til at vi liker sitroner (Citrus limon) og grunnen til at mange mennesker søker å dyrke dem. Så av alle typer sitrontrær tilgjengelig, som en er best? Det kommer helt an på hva du er ute etter. Flavor, størrelsen på treet og bruksområde er alle faktorer i å avgjøre hvilke sitron treet er best for deg. Noen av de mer vanlige typer tilgjengelig, er den "Meyer", "Eureka", "Lisboa", "Villafranca" og "Grov."

"Meyer"

Gjennomføre en online søk etter sitrontrær, og "Meyer" (Citrus meyeri) vil være et sted i listen, og med god grunn. "Meyer" sitroner er søtere enn de fleste varianter der ute, noe som gjør dem en kulinarisk favoritt. Du kan ikke finne dem i butikkene. Så hvis du vil ha dem, må du dyrke dem. Den "Meyer" sitron treet er et lite tre som vil vokse nesten hvor som helst og kan plantes i en stor gryte og plassert inne eller ute, avhengig av klima. Pest- og sykdom-resistente trær er tilgjengelige. Forvent å høste en stor avling av sitroner hvert år, spesielt hvis den er godt tatt vare på. "Meyers" er selv pollinerende. Deres søte duften og lyse gul frukt gjør dem behage tillegg til hjemmemiljø.

"Eureka"

Varianter av "Eureka" (Citrus limon "Eureka") er generelt lett å vokse og kan tilpasse seg en rekke av jord og betingelser. Frukten besitter god smak, men er ikke så søt som "Meyer" sitron. Den "Eureka er" dverg størrelse gjør det ideelt for terrasser eller innendørs. Hvis holdes innendørs, plassere den ved et vindu for sollys. På grunn av sine tørke motstand, har de ikke trenger mye ekstra vann. Hvis du er ute etter en sitron treet som er både funksjonelle og dekorative, vurdere "Pink Eureka". Både blader og knopper er fuchsia, og frukten starter drivhus og gul-stripete. Som frukten modnes, stripene visne og sitron blir gul med rosa olje kjertler. Kjøttet er lyserosa, noe som gjør det til et fargerikt garnityr. Duften av treets blomstrer bare legger til sin klage.

"Lisboa"

Dette sitron treet er bra for å plante i bakgården. Selv om det kan holdes inne, har den en tendens til å bli større enn på andre dverg sitrontrær. Det er vanskelige, men hardfør og sies å være motstandsdyktig mot kulde, varme og vind. Fordi det gir sin frukt i sin baldakin, er frukten ofte beskyttet mot ekstrem varme og kalde temperaturer. Den sure, saftige fruktkjøttet er en blek gulgrønn med få om noen frø. Den første avling av sitroner kommer i februar og en ny en i mai. Hvis du plante det utendørs, må du sørge for at områdets hardførhet sone er hensiktsmessig. Ifølge Hagebruk avdeling ved Purdue University, "Lisboas" (Citrus limon "Lisboa") vanligvis ikke gjør det bra i Florida.

"Villafranca"

"Villafranca" (Citrus limon "Villa Franca") er lik "Eureka", bortsett fra at det blir større og har tykkere blader. Dette mellomstore treet starter med masse torner som avtar med alderen. Frukten sies å være identisk med "Eureka", men innhøstingen tilsvarer mer med at av "Lisboa." Trærne er selv pollinerende og kan holdes inne. Ifølge Purdue University, dette var den viktigste sorten for Florida i mange år. Noen er stadig bærende mens andre produserer bare om sommeren. The University of California Riverside College of Natural og Agricultural Sciences sier at de to mest bemerkelsesverdige valg av "Villafranca" er faktisk den "Galligan Lisboa" og "Corona Foothill Eureka."

Ujevn

Hvis du er ute etter den beste rotstokken for søte appelsiner, mandariner eller grapefrukt, den grove sitron (Citrus jambhiri Lush) er det du vil ha, ifølge Purdue University. Imidlertid er den grove sitron treet ikke kjent for sin frukt, som ikke er så saftig eller surt som andre arter og inneholder et antall frø, 10 til 15 per sitron ifølge Purdue. Skallet er ikke glatt, men tykk og humpete. Treet vokser stort og har mange torner. Men ifølge bugsforbugs.com, er det sterkt tørke-resistent. Ett karakteristiske kjennetegn er dens rødlilla knopper og blomster. En forsiktig: Noen trær har vist følsomhet overfor blad spot og rot råtne.


© 2021 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com