Hvordan Plant amerikansk buksbom

July 14

Hvordan Plant amerikansk buksbom


Buksbom busker (Buxus spp.) Er mye brukt i landskapet for å lage hekker og skjermer. Plantene har tett, eviggrønne bladverket og en kompakt form som svarer godt til beskjæring. Det er ca 160 buksbom varianter, 115 av disse er lettest tilgjengelig, ifølge Alabama Cooperative Extension. Amerikansk buksbom, eller vanlig buksbom (B. sempervirens), har en moden høyde på fem til ti eller flere føtter, og er ofte vokst som et lite tre. Friske planter starte med å plante på riktig måte, i henhold til vekst krav.

Bruksanvisning

1 Velg et område i full sol som også mottar noen skygge. Plantene tilpasse seg et utvalg av jordtyper så lenge det drenerer godt, med en foretrukket jord pH-verdi på 6,5 til 7. American boxwood krever ikke meget fruktbar jord til å vokse godt.

2 Kjøp planter som har sterke stilker og mørkegrønne blader. Slip roten ballen ut av containere og undersøke røttene. Unngå planter som har råtnet eller mørke røtter og de som har galls på dem.

3 Plant enten på høsten eller mellom slutten av vinteren og tidlig på våren under ovenminusgrader, som anbefalt av Alabama Cooperative Extension. Du kan imidlertid plante boxwoods hele året også, hvis du gir dem rett til omsorg.

4 Dig plantehullet tre ganger så bred og dyp som roten ballen. Ikke plante for dypt som plantene er grunne røtter og er sannsynlig å få rot råtne eller lider av dieback. Plasser toppen av rotklumpen en tomme eller to over jorda linje. Fyll plantehullet.

5 Påfør to til tre inches av organisk mulch som furu bark eller furu halm til nye planter. Begynne å bruke to til tre inches bort fra stengler og bagasjerommet, og strekker seg 12 inches utover anlegget kalesjen.

6 Vannplanter grundig og deretter en gang i uken inntil plantene er godt etablert. Holde tilbake vann i perioder med regn. Unngå bruk av overhead vanning som det kan føre til løvverk lidelser.

7 Bruk en 10-10-10 gjødsel på frekvensen av 1 ss. per foten av plantehøyde en gang om våren og i midten av sommeren.


© 2020 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com