Hvilke typer frukt kan bli podet til en Crabapple Tree?

September 10

Hvilke typer frukt kan bli podet til en Crabapple Tree?


En crabapple, som er ganske enkelt en rekke eple, kan podes på nesten en hvilken som helst annen type av den samme frukt. Men noen valg er bedre enn andre når du velger trærne som du vil ta dine scions (borekaks fra sidene av anlegget). Crabapple grunnstammer har flere egenskaper som kan motvirke de negative av noen varianter av epler. Tre kjente varianter, faktisk, kan bli betydelig forbedret ved å bli podet til en crabapple.

Jonathan

Jonathan Apple pleide å være lett tilgjengelig i mange områder. Men på grunn av faktorer som ugunstige værforhold og ustabil bee befolkningen, pollinering av dette eplet variasjon er nede, og det blir vanskeligere å finne. Pode podekvister fra et Jonathan treet til en crabapple rotstokk ville produsere en heartier form av treet og oppmuntre til videre forplantning.

Jonagold

Jonagold epler, selv en pode av Jonathan og Golden Delicious epletrær, ikke finnes i hver butikk. De har også en relativt kort sesong for et eple variasjon; de er bare tilgjengelig fra september til april. Crabapple, som har en lengre vekstsesong, kan brukes til å forlenge tilgjengeligheten av denne eple, som fungerer godt i paier. I tillegg, fordi crabapple er hardføre i kaldere klima, kan Jonagold eple være tilgjengelig for flere forbrukere.

Gala

Gala er et eple variasjon ofte i salater og desserter. Men mange synes det høye sukkerinnholdet gjør det for søtt for deres smak, spesielt de som ønsker en bit av tartness. Pode en Gala til en crabapple kan temperere sødme og låne den litt av den naturlige bitt av crabapple å bedre passer noen smaker og kulinariske programmer.


© 2020 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com