Kalde Desert planter og dyr

November 22

Kalde Desert planter og dyr


Kalde ørkener er tempererte eller polare områder med svært lite tilgjengelig fuktighet. De fleste opplever mindre enn 19 inches av årlig nedbør, først og fremst i form av snø eller tåke, men noen opplever perioder med kraftig regn. De er plassert på høyere breddegrader - lengre fra ekvator - enn varme ørkener og har lange, kalde vintre og korte somre med høye temperaturer.

Hvorfor Dry?

De fleste kalde ørkener har svært lav luftfuktighet året rundt, som transporterer fuktighet bort fra planter og dyr. De pleier å ha grunne sand, steinete eller frossen jord som ikke holder betydelige mengder flytende vann. Avstand fra fuktighet-laden kyst vind eller nærhet til høye, sky-blokkering fjellet fører til lav luftfuktighet. Kalde ørkenen planter og dyr er fysisk og atferdsmessig tilpasset bevare fuktighet.

tempererte strøk

Tempererte kalde ørkener inkluderer Asias Gobi, Nord-Amerikas Great Basin og Sør-Amerikas Atacama ørkener. De dekker også store deler av Iran, Turkestan, sørvestlige Afrika og vestlige Kina. Deres planter inkluderer gress, kvister, aloe, kaktus, lav og tørke-resistente busker og trær som Grease, saxaul, pistasj, tamaruga og kamel torn. Tempererte kalde ørkenen dyr omfatter mange virvelløse dyr, for eksempel biller, maur, edderkopper, skorpioner, solpugids og skolopendere; flere typer øgle og slange, spesielt skjermer, gekkoer, Vipers og pit vipers; skilpadder; flight og flighted fugler; og pattedyr fra kameler og lamaer til jerboas og pinnsvin.

arid Tundra

Tundraen har grunnvann, men det er bundet opp i permafrosten - jord flere fot dyp som aldri tiner - som ligger under et par inches av matjord. Det er ekstremt kaldt og tørt mesteparten av året med svært korte somre. Tundra planter har grunne røtter og mange reprodusere ved å bryte av biter som vokser nye røtter. Tundra planter inkluderer mange typer lav, mose og liverwort; noen gress, starr og blomstrende urter; og noen trær, primært bartre busker. Tundra dyr inkluderer raskt voksende, svermende insekter, som mygg som reproduserer uten stående vann, gresshopper og fluer. Pattedyr består av små, raskt reproduserende planteetere, for eksempel lemen rotter og harer; trekkende flokker av store, beitende planteetere, som villrein og moskus; og de rovdyr som lever av begge, som rev og ulv. Tundra fugler er trekkfugler og reptiler er stort sett fraværende.

Polar Ørkener

Den nordlige halvkule High Arktis og den sørlige halvkule Antarktis Montane regionen er polare ørkener. De har lite jord og mye eksponert berggrunn og bruke opp til ti måneder i stummende mørke. Antarktis ørkener er tøffeste. Deres eneste flytende vann er saltere enn havet og temperaturen stiger aldri over frysepunktet. Mange ekstremofile mikroorganismer eksisterer i denne ørkenen, men de eneste kjente planter er alger og lav og den største permanente dyr bosatt er en nematode orm som spiser bakterier og tilbringer mye av sin tid i en frysetørket tilstand. Noen fugler, inkludert keiseren og Adeliepingviner, flere havhest og Petrel arter, storjo og en type due migrere inn i disse områdene for å avle. De nordlige polar ørkener mangler også de fleste organismer større enn alger, lav, sopp og bakterier, men er hjemmet til dvale isbjørn, som reiser til kystområdene å mate på sel.


© 2021 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com