Hvordan hage med Timian

July 13

Hvordan hage med Timian


Timian er en urt som lett kan dyrkes i hagen. Det er så mange varianter av timian som du kan designe med det å forbedre landskapet. Timian er en multi-bruk urt som kan dekorere hagen din, smaken din mat og tilby en urtemedisin for forkjølelse, allergi, soppinfeksjoner og stress. Her er litt informasjon om hvordan hagen med timian.

Bruksanvisning

1 BRUK THYME i en urtehage.

Timian er en lett å vokse, lav profil plante som er perfekt for urtehagen. Den vokser i en pen haug, så det vil passe med villere ute planter i en naturlig stil urtehage eller de formelle begrensninger av en knute hage.

2 BRUK THYME i blomsterhagen.

Mange thymes vil dekke seg med rosa, lilla eller hvite blomster så overdådig at de er mer fargerike enn andre hage blomster!

3 BRUK THYME I en formell hage.

Fordi timian vokser i en slik fin form, gjør den til en perfekt ramme for en formell hage.

4 BRUK THYME AS en ground.

Timian kan vokse fra 1/2 "til 12" høy (den laveste vesen T. mindre og det høyeste vesen T. vulgaris). Det er et ideelt mattelignende bunndekkende å erstatte plener, dekker åsene og fylle tomrommene.

5 BRUK THYME i potter.

På grunn av sin lille størrelse og etterfølgende vane, gjør timian en flott plante å vokse i en dekorativ potten. Det er dekorativ og kan gjøre en følgesvenn plante å fylle i bunnen av en høyere voksende plante, eller kan gi innredningen av sine egne ved å søle over kanten av en container.

6 ULIKE timian.

Det er så mange vakre varianter av timian med forskjellige farger og teksturerte blader og glitrende blomster. Her er et utvalg:

T.alba (Albus) er lavtvoksende og viltvoksende med hvite blomster
T.'Annie Hall 'er en lilla-rød blomstringen form av den populære T. serpyllum sorten
T.'Bressingham Pink "er en liten-bladde klar rosa-blomstring skjema som vil vokse til lave hauger over tid.
T. citrodorus kalles sitron timian og er ofte brukt til å lindre muskelkramper. Det lukter sitron.
T. 'Highland Cream "med hvite spraglete kanter bare vokser omtrent en tomme høy ennå sprer to fot bred når lykkelig. Det har lavendel blomster.
T. Elfin eller mindre - det laveste voksende mattedannende timian kan være bare 1/2 "høy, men spredte seg til 18" wide. Det vil dekke selv med lavendel-rosa blomster om våren.
T. Langinosus er Woolly blader timian. Dette timian har fuzzy grålige blader som ser verdig klappe.
T. 'Pink chinz' er en annen prangende utvalg som blir dekket med lyse rosa blomster.

7 Alle thymes er spiselige. De fleste vokser godt i soner fra 4 - 11. De fleste har minst noen full sol, men foretrekker litt skyggelegging i varme ørkensolen. De er lett tørke-tolerant og er ikke masete om jord. Med den enkle voksende enorm dekorative allsidighet, og så mange bruksområder i hjemmet, bør ingen hage være uten timian planter. For mer informasjon om hvordan å vokse hage timian, kan du sjekke under Resources nedenfor for nyttige linker.


© 2020 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com