Hvor lenge er det for Plommer frø å spire?

February 8

Hvor lenge er det for Plommer frø å spire?


På grunn av genetikk, de fleste frukttrær dyrket fra frø har ulike egenskaper fra den overordnede treet. Frukttrær vanligvis forplanter gjennom midler som borekaks eller pode å sikre nøyaktig den samme planten vokser. Imidlertid kan plommetrærne (Prunus sp.) Fortsatt startes fra frø, eller groper, med frukt vises i fem eller seks år. En riktig omsorg for plommetre potensielt produserer 40 til 120 pounds av frukt årlig, University of Missouri Extension sier.

Seed Stratifisering

Før spirende, den plomme er treaktige frø krever lagdeling, eller "etter modning," for å avslutte embryo anleggets dvalen, ifølge Oklahoma Cooperative Extension Service. Stratifisering får frøet til å knekke åpen, slik at de nødvendige mengder vann og oksygen for å skrive det for spiring. Spiring skjer umiddelbart etter riktig lagdeling. I henhold til Oklahoma tjenesten, vellykket etter-modning krever riktig temperatur og en overflod av fuktighet og oksygen. Den nøyaktige tiden som trengs for plomme frø lagdelingen varierer med artene.

Varierende Times

Washington State University påpeker noen forskjeller i ganger for plomme frø spiring. Myrobalan plommer krever stratifisering ved 41 grader Farhenheit i ca 90 dager. I en mer komplisert prosess, amerikanske plommer krever stratifisering på 60 til 70 grader Fahrenheit for 35 dager og enn ved 41 grader Fahrenheit eller 90 til 180 dager. For å finne stratifisering detaljer for plomme arter som vokser i ditt område, kan du kontakte din lokale forlengelse service.

stratifisering Process

Det første trinnet i stratifisering er å grundig blande frø med fuktig, men ikke våt torvmose, ifølge Oklahoma Cooperative Extension Service. Plasser frøblanding i en krukke eller en blikkboks, men ikke pakk det tett. Forlengelsen anbefaler tilsetning av et 1/2-tommers lag av ren torvmose eller sand på toppen av blandingen og som dekker beholderen med papir for å holde blandingen fuktig. Oppbevar beholderen i en garasje, kjeller eller kjøleskap hvor riktig temperatur opprettholdes i det tidsrom som fører til lagdeling. Sjekk beholderen blanding for fuktighet med jevne mellomrom. Hvis den blir tørr, gi litt vann.

enklere Stratifisering

Hvis plomme frø er plantet direkte i bakken i høst, vil den naturlige prosessen med frysing og tining slutt knekke frø og la det spire om våren. The University of North Dakota tyder på at bøndene sår plomme frø ca 4 inches ned etter den første harde frost. Dekk området med maskinvare klut for å hindre ekorn fra å grave frøene opp for mat. Når spirene er et år gammel, transplantere dem i løpet av våren til sin permanente plassering, som bør få mer enn seks timer med sollys daglig.

høsting Plommer

Ifølge Ohio State University Extension, plommer forandre farge mest merkbart når de er nær forfall. Deres kjøtt myker også. Utvidelsen sier at med erfaring, vil en plomme dyrker vet av farge når en frukt kan tas fra treet.


© 2020 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com