Hvordan Grow en Kiwi Tre

February 14Den kiwi anlegg (Actinidia deliciosa) er en raskt voksende vintreet fra Sørøst-Asia som vokser opp til 30 fot lang. Den dyrkes for sin brune, spiselige frukter som er opptil 5 inches lang med grønt kjøtt inneholder små, svarte frø. Moderne kiwi vintreet sortar er hardføre ned til minus 30 grader Fahrenheit, men vil ikke frukt hvis våren temperaturen faller under 30 grader.

Bruksanvisning

1 Finn et skjermet sted med godt drenert, loamy jord for kiwi vine. Kiwi vinstokker trives i litt sur jord med en pH på mellom 5,5 og 6. Gi en solid støtte struktur som et espalier eller pergola for vinstokker. Dette må være minst 6 fot høy.

2 Plant din kiwi i løpet av slutten av våren etter siste frost er over. Kontroller at vintreet er plantet på samme dybde som det var i beholderen og ikke ramse opp jorda rundt bunnen av anlegget. Bland 1 lb av organisk gjødsel i jord rundt røttene.

3 Fjern alle skudd unntatt for den sterkeste utseende en. Tren dette skyte opp sin støtte struktur som det vokser. Ikke la hoved shoot, som vil bli stammen av vintreet, i spiral rundt sin støtte. Fjern eventuelle sideskudd som vises før hoved shoot har nådd toppen av sin støtte.

4 Tren dine voksende kiwi vintre ved å oppmuntre skudd for å spre seg langs støttestruktur.

5 Gjødsle din vintre med 1/2 lb av balansert gjødsel mot slutten av sin første sommer. Deretter gjelder gjødsel hver vår og etter forsommeren blomstrende periode. Vanne vintre i løpet av våren og sommeren, med formål å gi opp til 1 1/2 inches vann per uke.

6 Beskjær kvinnelige vinstokker i løpet av senvinteren ved å fjerne alle stammer som produserte frukt året før. Etter vintreet har blomstret i løpet av våren, fjern eventuelle tynne grener som ikke produserer blomster. Beskjær mannlige plantene etter blomstring ved å kutte alle stilkene i nærheten av hovedstammen.

Hint

  • Øke overlevelsen sjansene for din kiwi vintreet ved å dyrke små vinstokker i en 5 gallon beholder for det første året. Alltid vokse flere kiwi vinstokker tett sammen som kvinnelige plantene trenger for å bli befruktet av en mannlig anlegg for å produsere frukt. La det være minst 15 fot mellom vinranker.

© 2021 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com