Snekker matematiske problemer

December 17

Snekker matematiske problemer


De fleste snekring Oppgavene består i å måle i trinn på hele inches, eller fraksjoner av inches. Og standard målebånd som snekkere bruker er uteksaminert i 16ths av en tomme. Går fra de minste til de største eksamener på en snekker målebånd, det er 16., åttendedeler, kvartalene, halvdeler og hele inches. En målebånd er også markert i fot, med 12 inches til hver fot. Fordi 16 inches er en standard avstand mellom vertikale rammestendere i byggebransjen, har en snekker målebånd vanligvis også flagget markeringene ved 16-tommers mellomrom.

lineære Målinger

Kanskje den mest vanlige math problem i snekring er å finne lineære målinger. En vanlig oppgave innebærer å dele en lineær måling nøyaktig i to halvdeler. Det er ganske tydelig at halvparten av 10 inches er 5 inches, og at halvparten av 8 inches er 4 inches. Men i snekring er det veldig vanlig å måtte dele fraksjoner i halvparten også.

Et eksempel kan være å måle og kutte en 10 1/2-tommers bord nøyaktig i to. Halvparten av 10 er fem, men hva er halvparten av en halv? Det er en enkel tommelfingerregel som fungerer hver gang. I en brøkdel er det øverste nummeret, eller teller, en å dele horisontal linje eller en skråstrek, så en bunn nummer, eller nevner. Fraksjonen halvparten er en "1" med en linje under den eller en skråstrek etter det, og en "2" under streken eller etter skråstreken. Regelen for å dele en brøkdel i to like deler er å doble nevneren. Så halvparten av halvparten er en firedel, halvparten av en fjerdedel er en åttendedel, og halvparten av en åttendedel er ett-sekstende. Så halvparten av 10 1/2 inches er 5 1/4 inches.

Square Målinger

Ofte i snekring det er behov for å gjøre kvadrat målinger. Ett eksempel kan være i å finne ut hvor mange ark med kryssfiner er nødvendig for å dekke et gulv. Kryssfiner er vanligvis tilgjengelig i ark som måler 4 x 8 fot. Beregning firkantede målinger innebærer å multiplisere lengde med bredde. En rektangulær gulvflate som måler 20 fot bred og 30 fot i lengde vil være 600 kvadratfot. Siden hver 4 av 8 fot ark med kryssfiner måler 32 kvadratfot, dividere 600 med 32 gir antall ark med kryssfiner som trengs. Å ha avfall i snekring er nesten uunngåelig, men snekkere jobber for å minimere den. I dette kryssfiner eksempel viser det seg å være 18,75 ark med kryssfiner. I praksis vil snekkeren sannsynligvis kjøpe minst 19 ark med kryssfiner.

Cubic Målinger

For å illustrere et snekker matematisk problem i kubikk målinger, serverer et vedskjul prosjektet godt. Siden veden er målt i ledninger, og hver akkord er 128 kubikkfot, en vedbod ment å holde en ledning trenger å ha 128 kubikkfot innvendig plass. Så en vedskjulet med innvendige mål på 8 fot bred, 4 fot dyp og 4 fot høy vil holde en snor av tre. Det er fordi åtte multiplisert med fire, og deretter igjen med fire, tilsvarer 128.

materialkostnader

Det er et enkelt faktum i livet som snekkere må vurdere kostnadene for materialer. Og ulike materialer er priset på forskjellige måter. Når du kjøper 19 ark med kryssfiner, med hvert ark koster $ 12, vil den totale være 12 ganger 19 eller $ 228. I mange tilfeller den endelige kostnaden for materialer inneholder også en omsetningsavgift. Så en prosentandel av den totale prisen må legges til det endelige tallet for en totalsum, inkludert avgifter. Hvert prosentpoeng er en-en hundredel av den totale kostnaden. Så en pris på $ 100 og en omsetningsavgift på én prosent vil gi et skattebeløp på $ 1. Tilsvarende vil en omsetningsavgift på fem prosent på en pris på $ 100 være $ 5 og den totale prisen vil være $ 105. I kryssfiner eksempel vil en 5 prosent omsetningsavgift gi en totalpris, inkludert skatt, $ 239,40.

andre problemer

Linear, kvadratiske og kubiske dimensjoner dekke de aller fleste av matematiske problemer som oppstår i snekring. Men det er andre, noe mer avansert, utfordringer som kan oppstå. Funksjoner som sirkler, sylindere og uregelmessige figurer krever strengere geometriske løsninger. Det finnes geometriske formler tilgjengelig for å håndtere praktisk talt en hvilken som helst av disse.

Og sist men ikke minst, kan den dimensjonen av tiden kommer inn i bildet. Ofte snekkere og kunder er interessert i hvor lang tid et prosjekt vil ta å fullføre.


© 2020 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com