Grønnsakdyrking Metoder

April 1

Grønnsakdyrking Metoder


Det er ingen enkelt korrekt måte å dyrke grønnsaker. Flere grønnsak dyrking metoder finnes, og hver passer ulike miljø, plass, energi og vekst krav. Avhengig av gartner hjemsted og jordkvalitet, kan hun velge å ha et tradisjonelt utendørs hage, spesial hage senger eller potter eller å dyrke grønnsaker uten jord.

hevet senger

Grønnsaker vokser godt i hevet senger, fordi de bidra til å gi mer drenering. The National Gardening Association anbefaler spesielt å bygge opphøyde senger for frukthager i områder med tung leire jord. Fyll hevet senger med høy kvalitet jord og legg til litt organisk kompost for å forbedre nivåer av næringsstoffer og drenering.

Planter i hevet senger tørke ut raskere, så husk at de kan trenger vanning oftere. Hevet senger skaper også en varmere jordtemperatur tidligere i vekstsesongen, så gartnere kan starte grønnsaker litt tidligere på våren.

potte~~POS=TRUNC Grønnsaker

Potte grønnsaker er et godt valg for gartnere med begrenset plass. Dyrke grønnsaker i potter gjør gartneren å vokse off-season grønnsaker innendørs. Enhver type grønnsak kan vokse i en pott, ifølge Texas A & M University, men det gjør som regel det mest fornuftig å velge relativt små plantesorter, inkludert tomater, paprika, salat og urter.

Som hevet senger, potte grønnsaker tørke ut raskere enn hager i bakken. Texas A & M University anbefaler å legge et lag med grus i bunnen av vegetabilske potter for å bedre drenering.

hydroponics

The National Gardening Association forklarer hydroponic hagearbeid som hagearbeid uten jord, der plantenes røtter motta næringsstoffer fra vannet deres. Hydroponic systemer kommer med (eller er bygget med) en slags støtte for de plantene som lar sine røtter for å henge ned i nærings forbedret vann. Gartnere må teste vannet pH, justere det som er nødvendig, og legger nok gjødsel for plantene.

Langsiktige hydroponic voksende systemer krever noen form for luftpumper å lufte planterøttene. En enkel hydroponic oppsett kan være en plastbeholder med en luftpumpe i sittende vann og en slags svamp eller grus for å støtte grønnsaker. Grønnsaker dyrket i hydroponic tanker er ofte svært produktiv.

Tradisjonell Utendørs Hage

Gartnere i områder med anstendig jord drenering ofte velger å vokse grønnsaker ute i bakken. Denne type hage krever færre forsyninger og forberedelse enn de andre typene, og grønnsaker naturlig vokser godt i bakken. For å bedre grunnforhold for en bakkenivå utendørs hage, till i noen organiske kompost før planting. De fleste typer grønnsaker gjøre det bra med mye sol, så velg en solrik hage plass.


© 2020 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com