Hvordan lage kompost Jord hjemme

March 17

Hvordan lage kompost Jord hjemme


Endring hage senger blir dyrt hvis du er avhengig av kjøpt kompost for å legge drenering og organisk materiale til hagen. I stedet gjenbruke din hage og hageavfall for å lage din egen kompost jord for hagen. Kompostering tar organisk avfall fra hagen din, for eksempel blader og gress utklipp, sammen med vegetabilsk avfall fra kjøkkenet, og gjør den til en jord endring som er rik på næringsstoffer for hagen din planter. Kompostering er ikke vanskelig, og starter en haug nå sørger for at du har rikelig med kompost klar komme neste hagesesongen.

Bruksanvisning

1 Legg ned en tre-til-fire-tommers lag av hakket opp kvister eller annet grovt materiale i løpet av 4-by-4-fots område, eller større. Dette laget gir luftsirkulasjon under komposthaug.

2 Plasser en 6-tommers lag av døde blader eller dødt plantemateriale på toppen av kvistene. Topp det med en 2-tommers lag av gress utklipp eller grønn verksted avfall. De døde blader gir karbon i bunken, mens grønt avfall gir nitrogen. Begge er nødvendig for vellykket kompostering.

3 Plasser en spade full av hagejord på toppen av haugen for å gi naturlige mikroorganismer til haugen, som hoppe-starter komposteringsprosessen. Alternativt bruke en kjøpt kompost forrett.

4 Bland lagene sammen med en hage gaffel, og deretter vanne bunken før det er så fuktig som en oppvridd svamp. Legg flere lag som nødvendig til haugen er mellom 3 og 4 fot høy, miksing og vanning som du går.

5 Grav ut en depresjon i sentrum toppen av haugen. Denne samler regnvann, som sikrer at stabelen forblir fuktig og sikrer at selv kompostering.

6 Snu bunken hver fjerde uke med en hage gaffel. Snu utsiden av pelen på innsiden og over materialet på innsiden.

7 Bruk kompost når alt materialet i haugen er brutt ned, og ligner en rik, mørk jord. Dette tar cirka tre til seks måneder hvis du slår hoper månedlig.

Hint

  • Snu bunken så ofte som en gang i uken. Hyppigere vende hjelper kompost modnes raskere.
  • Selv om det ikke er nødvendig, hjelper en kompost holdeenhet kontrollere bunken slik at den ikke spredt over et for stort område.
  • Legg frukt og grønnsaker utklipp, kaffegrut og knust eggeskall som de akkumulerer.
  • Ikke legg kjøtt, meieriprodukter eller fet elementer i komposthaugen. Disse brytes langsomt ned og tiltrekke skadedyr.

© 2020 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com