Sommer-Blooming Asalea

November 24

Sommer-Blooming Asalea


Hundrevis av arter og sorter av asalea (Rhododendron spp.) Eksisterer i dag for gartnere. Ikke alle asalea blomster om våren; noen arter naturlig blomstre i løpet av de varme og lange dager med sommer. Oppdrettere krysse sent-blomstrende asalea å produsere nye sortar som også blomstrer senere enn vanlig, og noen rebloom på sensommeren, selv om de allerede blomstret om våren.

Tidsramme

Sommer-blomstrende asalea vise blomsterknopper eller åpne blomster i løpet av 21 juni til 23 september tidsramme på den nordlige halvkule. Gartnere i USA kan vurdere eventuelle azalea i blomst i juni, juli eller august som sommer-Bloomer. Avhengig av lokale breddegrad, høyde og klima, ulike sommer-blomstrende arter eller hybridsorter blomstrer til forskjellige tider. For eksempel, hvis en busk rekke blomster i begynnelsen av juli i kyst Alabama, kan det ikke være i blomst til slutten av juli eller august i Appalachene eller i Ohio-dalen lenger nord.

typer

Rundt fem arter av asalea er viden kjent for blomstring i sommer. Swamp honeysuckle azalea (Rhododendron viscosum), plumleaf azalea (R. prunifolium) og søt azalea (R. arborescens) blomst etter sommersolverv. Den vestlige Azalea (R. Occidentale), Cumberland azalea (R. cumberlandense) og flamme azalea (R. calendulaceum) blomst i ukene opp til, og ofte inkludert, sommerens offisielle starten. Hybrid sortar som stammer fra noen sommerblomstrende azalea arter kan også blomstre senere på våren og inn forsommeren. Eksempler på dette er Nord Tisbury og Satsuki hybrid asalea som sorten Gumpo.

Egenskaper

Blant noen av de mer uvanlige funksjonene i sommerblomstrende asalea nevnt er duft og pollinering av kolibrier. Swamp kaprifol azalea og den søte azalea er duftende blomster er lys rosa til hvitt med grønne eller røde pollenbærere. Plumleaf, flamme og Cumberland azalea er levende oransje til oransje-røde blomster lokke kolibrier, samt en og annen sommerfugl eller bie. Blomster oppstår på avdelings kvister som er 1 år gammel.

Remontant Typer

"Remontant" betyr gjenta blomstring. I milde vinter regioner som tåle en lang, varm sommer, bestemte asalea blomstre voldsomt på vårparten og bli litt i dvale i løpet av sommeren. Deretter, med retur av kjøligere nighttime temperaturer og varme dager i slutten av sommeren og utover høsten, disse asalea rebloom. En berømt samling av Remontant asalea er de i Encore Series. Dersom somrene er behagelig varmt, varer sporadisk blomstring gjennom midtsommer, men vanligvis blomst tall i det sørlige USA øke når begynnelsen av september begynner.


© 2021 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com