Hvorfor er det vanskelig for planter til å vokse i bratte bakker?

July 20

Hvorfor er det vanskelig for planter til å vokse i bratte bakker?


Planter sende røtter ned i jorden som et middel for å oppnå vann og næringsstoffer, og å feste seg til hvor de vokser. Planter som vokser i åssidene har en tøffere tid på det, så jorda er ofte vasket bort av regn eller vindblåst, noe som gjør deres overlevelse vanskelig. Oddsen er betydelig forbedret hvis mange forskjellige plantearter vokser sammen i en skråning, veving et intrikat rotsystem som holder mer av jorda på plass.

Været Factors

Planter trenger et stabilt miljø for å leve ut sine liv fra spiring til forfall. Erosjon eller slitasje av jordens overflate, fjerner de beste og mest frukt jordlag, noe som gjør det vanskelig for plantene å vokse der. De øverste lagene er sammensatt av råtnende vegetasjon som leverer anlegg med alle de næringsstoffene de trenger, og de absorberer også vannet som er avgjørende for plantenes overlevelse. Vann bevegelse blir påvirket av jordens gravitasjonskraft og alltid søker et lavere sted. På flatt underlag, absorberer jorda regnvann og smeltende snø og blir sittende, men i skråninger, den flyter fritt, tar jorda sammen med det.

effekter

Som vann bærer jord ned en skråning under eller kort tid etter, en storm, trenger frø som har blitt avsatt der av naturen eller av mennesker ikke har nok tid til å spire og ta tak, og noen planter som vokser der risikerer å bli rykket opp og vasket bort. Jord er også ofte strippet fra røttene av større etablerte planter, svekke deres holder på terrenget. Planter ikke vasket bort lider som følge av ikke lenger å ha nok jord til å opprettholde dem og de til slutt dør.

betraktninger

Erosjon kan skje hurtig, som i tilfelle av en intens storm som faller store mengder regn i løpet av kort tid, noe som skaper store bekker og swales i terrenget. Det kan også utvikle seg sakte, beveger jorda gradvis til et lavere sted, til slutt gjør skrå land ute av stand til å støtte noen form for vegetasjon. I tillegg til den mekaniske erosjon forårsaket av regn og vind, regn også noen ganger inneholder kjemikalier som bryter jordpartiklene opp, noe som gjør dem mer utsatt for forskyvning, særlig i bakker. I områder som ser lite nedbør, er vinden den skyldige, stripping terrenget bare i en relativt kort tid, og deponering jord i fonner.

Ledelse

Skrånende områder kan anlagt for å redusere erosjon og gjøre det mulig for visse typer planter til å vokse der. Terrasser innebærer å skape en rekke trinn i en bakke ved planering områdene utenfor i synkende rekkefølge, og støtte dem med steiner, mur eller landskaps tømmer. Denne praksisen reduserer vannerosjon ved å distribuere vannet mer jevnt mellom de forskjellige terrasser. En annen løsning er å plante forskjellige arter av bakkenært planter og busker, bakken Deksler og busker og trær med større røtter systemer er mer effektiv på å forankre jord og hindre den fra å vaske bort.


© 2021 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com