Hva er monocot planter?

February 23

Hva er monocot planter?


Monocot planter er en av de to store botaniske klasser av blomstrende planter, eller angiosperms. Den andre klassen omfatter dicot blomstrende planter. Disse grunnleggende klassene fikk formell taksonomisk stående av botanikere i midten av det 17. århundre, erstattet tidligere plante klassifiseringssystemer som var basert på vekst form. Omtrent en fjerdedel av alle blomstrende plantearter er monocots, inkludert en rekke arter som er viktige for mennesker som matplanter eller prydplanter.

Tydelig Blomster

Monocots har særegne morfologiske egenskaper som skiller dem fra dicots. Blomstene av monocot planter vanligvis har kronblad, pollenbærere og andre blomster deler i tre og tre eller multipler av tre som seks eller ni. Dicots har blomst deler i multipler av fire eller fem. Pollenkornene fra monocot blomster har en enkelt fure gjennom de ytre lagene, mens dicot pollenkorn har tre furer. Men noen monocots ha funksjoner i dicots og noen dicots ha funksjoner i monocots, noe som betyr at det er en "uklar" grensen mellom disse klassene.

Blader og stengler

Bladene av monocot planter har en tendens til å være langstrakt, med bladet årer som løper langs bladlengden. Dicot bladene tendens til å være mer avrundet med et nettverk av hjelpe vener mellom hoved årer. Den vaskulære vev i anlegget stammer oppstår i lange tråder kalt vaskulære bunter. I monocot planter, viser et tverrsnitt av stammen vaskulære bunter tilfeldig spredt i stammen, men med mer mot omkretsen. I dicot anlegg, blir de vaskulære bunter er anordnet i en kolonne, og vises som en ring i et tverrsnitt av stammen.

cotyledon Count

Cotyledons er "seedet forlater" i et frø som støtter og mate fosteret med næringsstoffer pakket i frøet til embryoet produserer sin første bladene og begynner fotosyntese. Frø av monocot planter har en enkelt cotyledon og ofte spire et enkelt blad. Frø av dicot planter har to cotyledons og ofte spire to blader. Monocot plantene ikke produsere trevirke å forsørge seg selv. I stedet utviklet de spesialiserte blader som tjener som en bærekonstruksjon.

monocot Eksempler

Monocot planter er alle rundt oss. Gresset på plenen er et eksempel på en monocot plante. Blomstrende monocots omfatter mer enn 20.000 arter av orkideer samt pære stauder som liljer, iris, påskeliljer, hyasinter, krokus og tulipaner. Aloe vera, med sine nyttige medisinske egenskaper, er en annen monocot. De fleste korn er enfrøbladete planter, inkludert mais, bygg, havre, ris og hvete. Andre monocot matplanter inkluderer daddelpalmer, bananer, løk, yams, ananas og ingefær. I motsetning dicots inkluderer de fleste grønnsaker, frukt og belgfrukter.


© 2020 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com