Hvordan få Gerbera Gjennom vinteren

April 25

Hvordan få Gerbera Gjennom vinteren


Gerbera tusenfryd er et vakkert medlem av solsikken familien, med lyse, brede, langvarige blomster på saftige stilker. De er noe utsatt for skadedyr og muggsopp, men kan holdes sunn og blomstrende året. Også kjent som Den afrikanske tusenfryd, er Gerbera generelt ansett som en årlig plante i områder hvor frost oppstår. Det betyr ikke at du ikke kan holde dem i live over vinteren. Du må bare holde dem fra å fryse.

Bruksanvisning

1 Transplant Gerbera tusenfryd når nettene begynner å slå kjølig (under 40 grader). Forbered potter ved å fylle dem med en sandstrand, løs, godt drenerende potting jord. Hvis du ikke finner den på hagesenter, kan du lage din egen ved å blande en del hage sand med to deler vanlig jord blanding. Tilsett vann.

2 Med en spade, forsiktig grave rundt bunnen av Gerbera tusenfryd. Røttene går ikke dypt, men de vil spre seg flere inches fra midten av anlegget. Lirk den opp svært nøye, og forsiktig børste jorda bort fra røttene.

3 Legg tusenfryd i blomsterpotter, stamping jord ned rundt røttene. Vann grundig og holde fuktig for de første dagene for å lindre transplantasjon sjokk.

4 Finn et sted for potte Gerbera tusenfryd i ditt hjem. En solrik vinduskarm er best, siden disse blomstene trenger så mye lys som mulig. Unngå flekker som er på eller i nærheten av varm luft registre, da dette anlegget vil tørke ut raskt og dø. Pass på at temperaturen i huset ditt ikke går under 55 grader eller over 78 grader.

5 Hold aa skarpt øye med dette anlegget i løpet av vinteren. Gerbera tusenfryd er utsatt for råte og sopp, så hvis du ser brune eller curling blader, knip dem av umiddelbart. Ikke børste bladene med en våt klut, da det vil trekke de små hårene fra bladene og føre dem til å dø. Knip av noen blad som ser mistenkelig, og klemme av døde blomster for å oppmuntre til mer blomstring.

6 La Gerbera tusenfryd utendørs i vinter bare hvis du bor i et varmt klima som sjelden får en hard fryse. Dette anlegget kan overleve en varm vinter hvis gitt tilstrekkelig dekning. Rake løv eller halm over dem. Hvis de er i potter, flytte dem til et skjermet sted som får rikelig med lys, for eksempel under en carport, mot siden av et hus, eller under en picnic bord.

Hint

  • Selv med de beste intensjoner, noen ganger Gerbera tusenfryd ikke gjør det gjennom vinteren. Hvis din er i ferd med å svikte, forplante ved å dividere røtter, kroner eller borekaks dyppes i roten hormon og plantet i sandholdig jord.

© 2021 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com