Betyr Yellow Light påvirker plantevekst?

May 21

Betyr Yellow Light påvirker plantevekst?


Folk ser ofte opp mot solen og merk at det er gul i fargen og tror at lyset skinner ned på dem må også være gul. Sannheten er, er lys faktisk består av seks andre farger i tillegg til gul. Selv mennesker trenger lys, planter trenger det enda mer, og de er spesielt om fargene på lyset de faktisk bruker. For eksempel, selv om gult lys skinner på plantene, det er virkelig på feil bølgelengde å være av mye bruk for dem.

Yellow Light

Gult lys er en av syv farger i synlig lys som faller på planter, med de andre blir rød, oransje, grønn, blå, indigo og fiolett. Gult lys har en bølgelengde lang, skjønt, som ikke er den type av bølgelengden til lyset virkelig utnyttes av planter. Planter faktisk foretrekker kortere bølgelengder av lys, spesielt de som finnes i rødt lys og blått lys. Derfor gult lys som faller på en plante vil bare bli delvis absorbert av det anlegget.

gule Effects

Gult lys er ikke absorberes effektivt av cellene i en plante som bidrar til sin tur lys som faller på det til brukbar energi gjennom prosessen kalles foto. Med andre ord, er gult lys på en plante ikke nok til å tillate et anlegg for å gjøre nok energi til å trives. Planter utsatt bare til gult lys kan vokse i starten, men de vil ikke vokse godt eller for lenge. Til slutt, planter som bare fikk gult lys går tom for energi og bli ynkelig og sykelig.

lys Fordeler

For lys å være til nytte for et anlegg må den inneholde to spesifikke farger - rødt og blått. Både rødt lys og blått lys er brukt på forskjellige måter å drive en plantens vekst. Rødt lys som faller på en plante forteller når og hvor ofte å blomstre, mens blått lys forteller en plante hvordan grønne og robust til å vokse. Faktisk, av alle farger av lys, den gule å grønne farger og deres bølgelengder er minst gunstig for planter.

voksende planter

Hvis du dyrke planter utendørs, er sollys fylt med lys som trengs for å holde plantene vokse sunt. Når voksende planter innendørs, skjønt, er det viktig å finne en lyskilde som gir dem fargene på lyset de virkelig trenger. Nesten alle typer fluorescerende lys fungerer godt i å hjelpe stueplanter vokser godt. Planter gjøre svært godt med den store mengden av blått lys og liten mengde rødt funnet i lysrør, og de egentlig ikke trenger noen gule lys i det hele tatt.


© 2021 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com