Hjemmelaget Pond Filter Drum

August 6

Hjemmelaget Pond Filter Drum


Det er sannsynligvis like mange forskjellige typer hjemmelaget tjern filtre som det er typer kommersielle tjern filtre. Hjemmelagede filtre varierer i type av filtermateriale anvendes, så vel som i størrelse og beholdere som benyttes. Pond filtre er enkle å lage og er vanligvis lett å vedlikeholde. Lag en dam filter fra en trommel og andre elementer lett tilgjengelig i de fleste butikker som har en hage eller dam delen.

Grunnleggende

Pond filtre sitte utenfor eller inne i en dam. Noen foretrekker å bruke begge typer. En nedsenkbar pumpe sirkulerer vann fra dammen gjennom filteret og inn i dammen. Ofte den nedsenkbare pumpe, som går i en dam, er inneholdt i et filter. En tromme filter sitter vanligvis utenfor en dam.

Media

Det viktigste aspektet ved ethvert dam filter er filtermaterialet, eller media, benyttet. Mange eksperimentere med ulike typer medier før de finner en som fungerer godt for deres spesifikke dam filter. Typer medier som har fungert bra inkluderer lavastein, plast potten scrubbere, non-glassfiber ovn filtre, og skum. Vanligvis vil en kombinasjon av disse holde dammen vannet klart og gi en bio-filter for gode bakterier å vokse. Gode ​​bakterier hjelpe bekjempe sykdom og holde fisk og planter sunn.

Trommer

Plast trommer fungerer godt for dam filtre. Plast er vanligvis ikke-toksiske og vil ikke rust. Plast trommer (55 liter) er enten en lukket eller en åpen topp. For en dam filter, bruke en åpen topp slik at du kan plassere mediene inne i trommelen. En åpen toppen vil også gjøre det enklere å installere ventiler og rør.

montering

Lag et hull for en ventil mot toppen av trommelen. Feste slangen fra en nedsenkbar pumpe til ventilen. Bruk en fugemasse til å fylle i åpne områder rundt ventilen. Installer en ventil mot bunnen av trommelen og en slange som vil gå tilbake til dammen.

I hovedsak vann fra dammen din går gjennom toppen ventil, ned gjennom filtermaterialet, deretter ut bunnventilen og slangen tilbake i dammen. Den nederste slangen kan gå direkte inn i dammen eller kobles til en fontene eller vannfall.

En god media å bruke i en stor trommel er potten scrubbere. Fyll tromme tre fjerdedeler fulle med scrubbere, og dekket vaskere med skum batting (brukt i quilting).

Størrelse

Hvis mediene i nedsenkbar pumpe holder skitne mesteparten av tiden og ikke gjør en god jobb med å holde vannet klart, kan filteret ikke være stor nok for pumpen. Legg til en annen tromme ved å koble en slange mellom de to tromler. To filtre kan også være behov for større dammer (1500 liter og over).

Dersom filtermediet holder seg ren og ser ikke benyttet, og vannet i dammen er fortsatt ikke klar, vurdere å få et større nedsenkbar pumpe.


© 2020 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com