Mine Texas Crabapple bladene er å snu Gul

September 6

Mine Texas Crabapple bladene er å snu Gul


Crabapple (Malus arter) er primært brukt i landskaps som plen eksemplarer, patio trær og street-side plantings. De produserer levende hvite til røde vårblomster og velsmakende frukter når de er kokt og sukret. Flere arter av crabapple er innfødt til Texas, inkludert narrowleaf, Iowa, prærien, sørlige og vestlige varianter, som er underlagt de vanlige crabapple sykdommer kjent som eple skabb og eple rust. Disse sykdommene kan føre bladene til gul.

Apple Scab Symptomer

Apple skorpe er en vanlig infeksjon forårsaket av sopp Venturia inaequalis. Det påvirker både crabapple og eple arter. Infeksjonen starter som små, lysegrønne flekker på marginer og overflater av bladene, som deretter blir brun eller svart og skorpe over. Hvis infeksjonen går ubehandlet, bladene gule og slipp. Når eple skabb smitter frukt, symptomene er like, men frukt kan også bli forvrengt.

Apple Scab forebygging og behandling

Den beste forebygging er å plante resistente crabapple varianter. Janna Beckerman, et botanikk og plantepatologi ekspert fra Purdue University, har identifisert White Angel, Silver Moon, Sargentii, Jackii og Beverly crabapple sortar som den mest motstandsdyktig mot eple skabb og andre alvorlige sykdommer. Plant disse i full sol og fuktig, godt drenert, sur jord. Hvis skorpe er allerede et problem, beskjære treet strategisk i sentrum for å tillate luft sirkulasjon og lys fordi sopp trives i mørke, fuktige forhold. Venturia inaequalis også overvintrer i syke falne frukt og blader, så fjern og kast dem. Da gjelder det soppdreper Chlorothalonil til hele treet.

Apple Rust Symptomer

Apple rust, også kjent som cedar-apple rust, er forårsaket av sopp i Gymnosporangium slekten. De trenger to forskjellige typer arter å fullføre sin livssyklus - epler, crabapples, hagtorn og Juneberry for en del av syklusen og einer eller sedertre for den andre delen. På crabapples produserer infeksjon gult til oransje rustne flekker på bladene med ørsmå, cup-lignende strukturer på undersiden. Crabapple trær mister bladene tidlig hvis smittet, og hvis infeksjonen vedvarer i flere år, kan de dø.

Apple Rustomvandler

Den beste behandling for apple rust er å plante crabapples godt unna sedertrær og einer. En 4- til 5-mil rekkevidde er egnet til å eliminere problemet. Hvis dette er ikke realistisk, mer arbeidskrevende teknikker er nødvendig. Den Gymnosporangium sopp produserer galls på sedertrær og einer som slipper smittsomme sporer. Plukk disse av på våren før de danner sine reproduktive organer, som ser ut som oransje, geléaktige horn. Fungicidet Chlorothalonil kan også brukes på crabapples.


© 2021 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com