Svart flekk på Fruit Trees

August 18

Svart flekk på Fruit Trees


Svart flekk, som også kalles tjære spot, er en type sopp som vokser på treet blader, inkludert frukt treet blader. Svart flekk sopp vanligvis ikke alvorlig skade trær, men det skader deres blader og ser skjemmende. Det finnes et par forskjellige måter å bli kvitt soppen, men den gir lett hvis nærliggende trær er smittet eller om soppsporer er blandet med den nærliggende jord.

symptomer

Som navnet antyder, er den viktigste symptom på svart flekk er svarte flekker på frukttrær 'blader. Cornell University forklarer at flekkene vanligvis starter som lysegule flekker i juni og blir mørk i midten eller slutten av sommeren. The University of Illinois forklarer at flekkene begynner små og vokse seg større i fuktige forhold og som tiden går.

Forårsake

Svart flekk er forårsaket av en sopp som vokser i eller på treet blader, frukt og knopper. Selv om soppen dukker opp på treet blader, University of Illinois forklarer at det kan overleve gjennom vinteren når trærne er nakne ved å leve i vissent løv.

Hvordan den sprer seg

Ifølge University of Illinois, sort blad spot spres hovedsakelig gjennom luftstrømmer, blir båret av insekter, og gjennom spruting regndråper. Derfor sprer soppen lett og vises på nye trær når nærliggende trær er smittet.

Miljø

Svart flekk muggsporer foretrekker kjølig og fuktig klima. Ifølge University of Illinois, er den ideelle tiden for denne soppen å infisere trær når nye blader og knopper vokser i løpet av våren. Soppen trenger vann for å overleve.

Kontroll

The National Gardening Association anbefaler trimming av dårlig infiserte deler av trær. I løpet av høsten eller tidlig vinter, rake bort alle de falne blader og infiserte tre avskjær for å redusere antallet muggsoppsporer i nærheten av frukttrær. Fjerning av sporer vil bidra til å hindre spores fra reiser gjennom luften og infisere nye blader om våren. Soppdrepende spray også drepe svart flekk, men de er vanskelige å sprøyte på begge sider av alle infiserte bladene på en stor frukttre. Økologisk frukt tre bønder kan ikke ønsker å bruke sterke soppdrepende spray, men en løsning av natron, hagebruk olje og vann dreper også svart flekk sopp.


© 2021 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com