Hvordan tynne ut en Lilac

October 16

Hvordan tynne ut en Lilac


Et blomstrende syrin gir tykk skygge hele sommeren og presenterer en forestilling av duftende blomster i rosa, lilla og hvitt fra tidlig til sent på våren. En untended lilla, men kan bremse eller stoppe å produsere blomstrer når det er et overskudd av vekst, som planten som helhet er utsultet på næringsstoffer, fylt for plass og kan gi etter for sykdommen fra mangel på luftsirkulasjon. Selv om det kan føles drastisk å gjøre det i utgangspunktet, når du tynne ut en lilla du føder til ny vekst og blomstrende muligheter i årene som kommer.

Bruksanvisning

1 Vent til lilla til slutt blomstrer om våren før du beskjærer. Hvis lilla er for gjengrodd å blomstre, deretter planlegge å tynne anlegget i midten av våren. La blomstene tørr og blir brune.

2 Sett på hagehansker og vernebriller for å beskytte hendene og øynene fra streif grener. Bruk håndbeskjæringssakser til å kutte de gamle blomstrer, hvis tilgjengelig, fra anlegget ved å klippe rett bak blomst å fjerne det. La utilgjengelige blomstrer på anlegget for høye varianter.

3 Se over anlegget for døde grener som ikke blomstrer eller holder ingen eller få blader. Se om den tynne bark-lignende lag på den ytre overflate av grenene er flaking. Hvis ja, spore hver av disse grenene nedover for å finne deres vekst punkt nær bakken eller på en gaffel hvor det ved siden av en sunn gren. Clip bort døde greiner på dette punktet, en etter en - enten parallelt med bakken eller grenen det gafler av fra - og fjerne det.

4 Se etter skadede grener hvor tipsene er brukket av, stengler som er misdannet heller enn å nå oppover, eller grener som skrape eller gni mot en struktur eller andre grener. Gjenta trinn 4 for å finne bunnen av disse grenene og fjerne dem.

Hint

  • Gjenta prosessen med tynning de døde og skadede vekst hvert tredje til femte år for å holde den vedlikeholdes og sunn.
  • Syriner dra nytte av en dose gjødsel like knoppene begynner å hovne opp tidlig på våren og deretter igjen etter blomstringen.

© 2021 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com