Hvordan Care for hagedammer

March 21

Hvordan Care for hagedammer


Nå som du har gravd hullet og sette opp hagen din dam, er den vanskeligste delen over, ikke sant? Dessverre ikke. Omsorg for en hage dam er en pågående jobb, men det er verdt det når du blir belønnet med den beroligende lyden av en gurgling fontene og en krystallklar dam på slutten av en lang, hard dag. Det finnes en rekke ulike strategier du kan benytte for å sørge for at dammen er godt tatt vare på sesong etter sesong.

Bruksanvisning

En skumme av noen blader eller annet rusk som har falt på overflaten av dammen din hver par dager. Gjør dette selv oftere i løpet av høsten. Dette er virkelig en av de enkleste og viktigste tingene du kan gjøre for å ta vare på din hage dammen. Når løv og annet rusk faller på en dam, de synker til bunnen og råtner. Dette frigjør kjemikalier som kan begynne å rane dammen vann av oksygen. Dette i sin tur dreper av nyttige planter og bakterier som holder dammer økosystem sunt.

2 Legg et vann funksjon som en foss eller fontene. Disse holder en god blanding av oksygen i vannet, slik at den kan brukes av både dyr og planter i vannet. I tillegg er en konstant bevegelse vannlegeme mye mindre attraktiv som en yngleplass for mygg eller andre vann insekter.

3 Hold et utvalg av gunstige vannplanter som vokser i dammen. Planter som vannliljer og bulrush også bidra til å oxygenate vannet og sirkulere viktige næringsstoffer gjennom dammen økosystem. De gir også ly for fisk og andre vannlevende skapninger og hjelpe dammen fra varme opp for mye.

4 Stock hagen din dam med fisk og andre akvatiske dyr som snegler. Disse dyrene spiser alger og andre planter som vokser i vannet, bidrar til å holde det rent og klart.

5 Installer en dam filter. Det er biologiske, kjemiske og mekaniske filtre. Dette filtrerer ut suspendert materiale i vannet.

6 tilstand vannet med dechlorinator. Klor til stede i vann fra springen er skadelig for både dammen fisk og planter. En decchlorinator bryter ned skadelige elementer i vannet og gjør det trygt for vannlevende skapninger.

7 Drop en mesh posen full av bygg halm i dammen hver tredje eller fjerde måned. Som halm dekomponerer i vann, frigir det kjemikalier som retarderer veksten av alger.

Hint

  • Gi dammen en rengjøring en gang i året. Våren er bra å gjøre dette, da dette er når dammen er fortsatt "sover", og bakterier og andre makrobiotiske liv har begynt sin årlige livssyklus.
  • Når du bruker noen form for elektrisk utstyr rundt vannet, sørg for å bruke en GFCI jordet støpsel for å hindre accidents.Don't la dammen til is over i vinter, da dette kan skade fisken.

© 2020 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com