Hva er suckers ved foten av et tre?

March 21

Trær har flere metoder for reproduksjon uten bruk av frø. En metode involverer fremstilling av en type vegetativ vekst, kalt skudd, som har potensiale til å bli et nytt tre. Skuddene kan dukke opp på ulike deler av av anlegget. Når de vises nederst på treet, blir de kalt suckers.

typer

Noen suckers kommer fra knopper nær foten av treet. Ofte er denne type sucker funnet i trær med multiple stammer snarere enn en enkelt hovedstammen. Den andre typen sucker vokser direkte fra treets røtter. I enkelte trær, som popler og osp, kan suckers vises på bakken et stykke unna trestammen. Rotskudd tendens til å formere seg etter et traume, for eksempel når en moden treet er felt.

transplanterer

Gartnere som ønsker å reprodusere sine trær har muligheten til å spre dem ved å transplantere rotskudd, som typisk gir bedre resultater enn basal suckers som vokser fra knopper. Grave opp suge må gjøres forsiktig, for å unngå å forstyrre verten treet så mye som mulig. Ved hjelp av et par håndbeskjæringssakser, bør du rent skille sucker røtter fra den overordnede treet. Leaving litt jord rundt sucker rotsystem hjelper transplantasjon lykkes.

hybrider

Noen hybrider skyldes en prosess som kalles pode, hvor dyrkere sammen to ulike planter sammen. Den nederste del av hybrid, kalt rotstokken, ikke har de samme egenskaper som den øvre del, eller smart. Dyrkere bør ikke transplantere basal suckers antar de vil ha alle de samme trekkene som hybrid anlegg. Fordi suckers bærer genene til den nederste delen bare, vil de ha egenskapene til rotstokken.

Eliminere

Gartnere som ikke ønsker å bruke basal suckers for å spre sine trær kan det være lurt å eliminere dem, som de tar verdifulle ressurser bort fra morplanten. Du kan bruke en Beskjæringsmaskin for å fjerne suckers eller grave dem opp manuelt. Stubber ofte vokser mange basal skudd for å kompensere for tapet av den overordnede treet. Man skal fjerne dem så raskt som mulig for å hindre vekst av et nytt tre.


© 2021 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com