Hva er gode ledere av varme for en vedovn?

February 4

Hva er gode ledere av varme for en vedovn?


Valg av materialer er viktig når du installerer en vedovn. Du trenger isolasjon for noen deler av ovnen for å beskytte omkringliggende vegger fra å bli varmt nok til å brenne. Det er også viktig, men å sørge for at ovnen kan effektivt overføre varme til rommet, og materialer som er gode ledere framskynde overføringen av termisk energi.

Murstein og stein

Murstein og stein er faktisk rimelig gode ledere av varme. De er ikke gode nok til å raskt overføre varme til rommet, men de leder varme godt nok til at de er uegnet for å beskytte veggene. Derfor, hvis du installerer en vedovn nær veggen, bør du ikke bruke murstein eller stein for varmebeskyttelse. Mørtel sement er en bedre leder enn tett murstein, som i sin tur er en bedre leder enn betong.

metaller

Mange metaller er gode ledere av varme. Kobber, sølv og gull er blant de beste lederne kjente. Man ikke kan konstruere en vedovn av disse materialer, men fordi de enten er for dyre eller ha andre uønskede egenskaper. Følgelig metaller som jern og stål er mye mer vanlig i vedovner. Jern er en bedre leder enn støpejern eller stål, selv om alle tre av disse materialer er langt bedre ledere enn stein eller tegl.

Glass-keramiske

Mange vedovner har dører med glassvinduer i dem. Glasset i disse vinduene er ikke samme type glass du har i vinduene; det er faktisk et materiale kalt glass-keramikk. Glass keramikk laget av overoppheting visse typer glass til høye temperaturer for å fremme krystallisering. Disse brillene er faktisk bedre ledere av varme enn vanlig glass, slik at de overfører varme til rommet raskere. De er også sterkere og mer varmebestandig, som er viktige egenskaper for et glassvindu som tilbringer en betydelig mengde tid ved høy temperatur.

betraktninger

På samme måte som med det keramiske glass, er ledningsevnen til et materiale som ikke er det bare viktig egenskap. Støpejernsovner er mindre sannsynlig å deformere og har en tendens til å ha en lengre levetid enn noen av alternativene. Blikkenslager ovner er billigere og varme opp raskere, men de har en relativt kort levetid. Sveiste stålovner varme opp sakte, men varer lenger enn metall ovner. Av disse tre, er metallplater best dirigent. Tykkelsen av metallet er en annen viktig faktor i tillegg, siden hvis alt annet er likt, vil tykkere metall leder varme mer langsomt enn tynnere plater.


© 2021 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com