Hvordan velge stauder for Semi-Shade

January 25

Velge stauder for semi-skygge områder kan bringe farge og spenning til tre fylte hager. Semi-skygge stauder er perfekt for å fylle i uproduktive deler av hagen din eller for å skape et lag av farge under høyere planter. En rekke staudene er også tolerante for et bredt spekter av eksponering til solen, og kan arbeide i en rekke applikasjoner.

Bruksanvisning

1 Velg semi-skygge stauder i henhold til deres blomst timeplan. Noen semi-skygge stauder, for eksempel europeiske ingefær og dag liljer, blomstrer tidlig på våren. Andre, slik som Astilbe, plumbago og loosestrife, blomst senere i sommer, og selv i høst. Ved å koordinere plantings, kan du lage farge i hagen din hele året.

2 Velg stauder for semi-skygge områder basert på deres evne til å fungere som bunndekke og for å skjule bare områder i hagen din. European ingefær, plumbago, bergenia, barrenwort, søte Woodruff og myr blå fioler er alle spre bukser som er spesielt effektiv på baser av busker og trær.

3 Finn stauder som fungerer godt i en rekke eksponeringer, alt fra full sol til skygge. Salomos segl, kusymre, loosestrife, store blå lobelia, korall bjeller og leoparden bane er de riktige stauder til å velge når mengden skygge endringer i løpet av dagen. Mange av disse staudene produsere mer produktive blomstrer, men med økt eksponering for solen.

4 Velg stauder som er mindre invasiv og gir gode resultater når plantet ved siden av høyere planter. Columbine, monkshood, hardfør begonia, Turtle, cohosh, Jakobs stige, snikende Polemonium, lungwort og lavendel tåke alle utfører samt grense planter, fremheve kantene av blomsterbed der sollys kan være begrenset av høyere planter.

5 Ta kontakt med en lokal horticulturist på en utendørs barnehage om hvordan du velger semi-skygge stauder som gjør det bra i din spesielle klimasone. Du kan selv se horticulturist portefølje for ideer om hvordan å gruppere disse semi-skygge stauder etter størrelse, blomst timeplan og evne til å produsere farge med begrenset sollys. Din lokale hagearbeid samfunnet vil også ha tips om hvordan du velger de riktige stauder for semi-skygge steder. Du kan selv bli invitert til hjemmene til lokale gartnere, som vil hjelpe deg å komme opp med ideer til din egen.

6 Ta kontakt med en bok om emnet, for eksempel "50 Beste stauder for Shade: lettvint Planter for vakrere Gardens," av Frances Tenenbaum, som er tilgjengelig på Amazon.com (se Ressurser nedenfor).

Hint

  • Mange semi-skygge stauder er spesielt motstandsdyktig mot både tørke og insekter. Ved å plassere disse staudene i hagen din, kan du være i stand til å redusere mengden av plantevernmidler du bruker i løpet av året.

© 2020 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com