Croton plantesorter

March 7

Croton plantesorter


Croton (Codiaeum variegatum) er en populær potteplante med skinnende, fargerike, spraglete blader i en rekke blad typer. Croton er opprinnelig fra tropene, og finnes i stor utstrekning fra Java til South Sea Islands. Planten utvikler beste fargen når den plasseres i områder som får en blanding av sol og skygge. Hvis dyrket i kontinuerlig skygge eller halvskygge, har en tendens til bladverket for å få en større mengde av grønt. Croton er lett å forplante fra blad Bud borekaks og Greenwood borekaks.

Banana Croton

Banana Croton (Codiaeum spp.) Er et lite utvalg av Croton som vanligvis dyrket i 3- til 8-tommers potter. Banana Croton har en oppreist vekst vane og ikke vokser over tre fot i høyde med en to-fots spredning. Banana Croton fått navnet sitt fra den langstrakte, bananskall-lignende bladverk. Anlegget produserer ikke noen blomster og vokser best i innendørs temperaturer på 60 til 70 grader. Banana Croton er ikke forskjell på fuktighet, men er utsatt for edderkopp midd. Plasser banan Croton i sterkt lys for beste vekslande og vann sparsomt med lunkent vann.

Gold Dust Croton

Gullstøv Croton er en oppreist plante med en buskete vekst vane Bladverket er mørk grønn spettet med gule prikker. Lysstyrken på vekslande avhenger av nivået av lys anlegget mottar. Hvis plassert i kontinuerlig skygge, de gule flekker tendens til å falme. Som med alle crotons, er gullstøv Croton svært utsatt for kulde og begynner å felle bladene hvis de utsettes for temperaturer under 50 grader. Gullstøv Croton når en moden høyde på tre føtter og med en to-fots spredning. Det er best å la jorda tørke til to inches mellom vanning. Gullstøv Croton er best i gang med start planter tilgjengelig i små størrelser.

Croton Petra

Croton Petra er et bredt blad rekke Croton med blanke, læraktige grønne blader tungt skyggelagt med lyse rosa, rødt, oransje og gult. Croton Petra kan vokse til en moden høyde på tre til åtte fot og er ofte brukt som en stiftelse planting i varmere områder siden crotons gjør ikke forskjell på kalde temperaturer. Anlegget er langsomt voksende og produserer kremhvite blomster. Croton Petra liker å vokse i sterkt lys, men er tolerant av delvis skygge. Vokser i jevnt fuktig jord og anvende balansert gjødsel i løpet av sommeren.


© 2020 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com