Slik fjerner mugg fra en kalkstein dusj

March 24

Kalkstein er sterke og holdbare sammenlignet med andre steiner (som marmor og granitt), men det kan fortsatt bli permanent skadet hvis rengjort på feil måte. Hvis du har en kalkstein dusj med tegn til muggvekst, må du ta følsomheten kalkstein i betraktning når du forsøker å fjerne problemet. Heldigvis kalkstein er bare mildt porøs, så formen er mye mindre sannsynlighet for å forårsake permanent skade enn om det dukket opp på en svært porøs overflate som gips.

Bruksanvisning

1 Skrubb alle mugne områder med en svamp fuktet i vann og mildt vaskemiddel. Kalkstein er følsom overfor syrer og kjemikalier (siden kalkstein består av en svak base), så begynne med de mildeste rengjøringsmidler mulige. Hvis du fjerner skitt fra kalkstein overflaten, kan du eliminere problemet, ettersom rensing vil frata mugg av næringsstoffer. Skyll dusjen umiddelbart etter rengjøring.

2. Tørk innsiden av dusjen. I tillegg til næringsstoffer, mugg og mugg krever fuktighet. Ved å fjerne fuktighet fra kalkstein dusjvegger, kan du ytterligere drepe eventuelle gjenværende mold spores som bidrar til mugg vekst. Du kan fjerne overflatefuktighet med håndklær, men å tørke rommet mer grundig, øker luftsirkulasjonen ved å åpne et vindu på badet (hvis badet har et vindu), eller slå på noen fans. En tak avtrekksvifte vil også fungere.

3 Skrubb dusjen veggen med en pH nøytral renere hvis skitt eller mugg rester. I noen tilfeller kan veggene har lag av caked-on smuss eller såpe avskum som mildt vaskemiddel alene ikke vil avhjelpe. En pH nøytralt flytende rengjøringsmiddel (solgt i hjemmet forsyne butikkene) kan hjelpe deg med mer vanskelige rengjøringsoppgaver, og siden det har en nøytral pH-balanse, vil det ikke skade din kalkstein overflaten. Skyll av renere og tørk dusjen igjen.

4 Tørk ned dusjvegger etter hver bruk. Dette vil hindre mugg fra å utvikle igjen på kalkstein. Rengjør kalkstein dusj regelmessig for å hindre oppbygging av smuss, noe som også vil hindre mugg fra forming. Etter dusjing, åpne et vindu eller slå på en vifte for å akselerere luftsirkulasjon og fjerner kondens fra dusjen.


© 2020 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com