Årsaker til Bottoms av tomater på planter til å bli svart

October 14

Årsaker til Bottoms av tomater på planter til å bli svart


Ingenting kan sammenlignes smaken av en lys rød, saftig hjemmelaget tomat plukket på den absolutte toppen av modenhet, noe som er nok derfor tomater er også den mest populære avling vokst i bakgården grønnsakshagen. Imidlertid kan tomater også være de vanskeligste avlinger å vokse. En av de mest skuffende øyeblikk for hjem gartner er å finne store svarte flekker på bunnen av ellers friske utseende tomater. Disse svarte flekker er ofte forårsaket av blomstre slutten råte, og det er flere grunner til at de kan oppstå.

Blossom End Rot

En av de vanligste problemene som rammet hjemmelaget tomater er blomstre slutten råte. Blossom end råte begynner som en liten vassen flekk på bunnen, eller blomstre slutten, av et utviklings tomat. Som tomat vokser, blir området mørk brun eller svart og læraktig, tørr og nedsunket. Det begynner omtrent på størrelse med en krone, men kan til slutt dekke hele bunnen av tomat.

årsaker

Blossom end råte er ikke en parasitt, pest eller sopp; Det er et næringsstoff og vann mangel. Utvikling av plantevev krever betydelige mengder av kalsium. Hvis anlegget er ute av kalsium i løpet av frukt utvikling, bryter ned vevet, slik at de formørket lesjoner på bunnen. Dårlig jord befruktning forlater tomatplante uten de riktige næringsstoffer for god vekst. Også overdreven svingninger i vann redusere plantens evne til å ta opp næringsstoffer fra jorden.

Kurere

Når avslørende bevis på blomstre slutten råte vises, kan den ikke stoppes. Blossom end råte er ikke smittsom og vil ikke spre seg til andre tomater; vil imidlertid parasitter bli tiltrukket av råtnende kjøtt. De berørte tomater må fjernes og destrueres

Forebygging

For å hindre blomstre slutten råte, unngå å skape tørke forholdene ved vanning regelmessig og sikre anlegget mottar tilsvarende om en tomme av regn hver uke. Ikke bruk ammoniumnitrogen som nitrogenkilde i gjødsel. Ammoniumionene hemme absorpsjonen av kalsium. Over befruktning kan også redusere anleggets evne til å ta opp kalsium fra jorda. Legge hage kalk til jord vil forbedre jordas tilførsel av kalsium, og opprettholde en pH-nivå på 6,5 vil skape en ideell tilstand for roten til å absorbere kalsium.

andre muligheter

Selv blomstre slutten råte er den mest sannsynlige årsaken til svertet bottoms på tomater, er det to andre muligheter: catfacing og forfall. Catfacing er en sprekkdannelse i overflaten av tomat som ofte viser en mørk brun farge. Den er forårsaket av den frukt som danner i løpet av en periode på tørke etterfulgt av rask vekst i løpet av en periode med overdreven vanning, enten på grunn av regn eller vanning. Opprettholde jevn vanning vil hindre catfacing. Gnagere som ekorn og rotter kan nibbling på modne tomater, men ikke å stjele noe. Den eksponerte området deretter begynner å bli svart med forfall.


© 2020 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com