Hvordan vet jeg om en leder av blomkål er dårlig?

January 9

Hvordan vet jeg om en leder av blomkål er dårlig?


Holde orden på lett bedervelige matvarer i kjøleskapet er ikke alltid lett, og med jevne mellomrom finner du en fortiden sin prime overraskelse på lur i et hjørne. Bestemmer hva du skal gjøre på disse anledninger er ikke alltid enkelt. En pose med grøtaktig salat er en enkel samtale, men andre grønnsaker, inkludert blomkål, krever en nærmere titt. Hele hodet ikke ødelegge alt på en gang, så en del av blomkål kan fortsatt være brukbare.

En nærmere inspeksjon

Den første synlige stadiet i forringende, med blomkål, er utseendet på mørk brun eller grå flekker på buketter 'overflate. Hvis det er bare fregnete lett, kan du vanligvis klippe av de berørte områdene. Hvis de mørke flekker dyp og over, sprette av noen buketter og skjær dem i to på langs. Hvis misfarging går hele veien gjennom buketter, kaste dem ut. Buketter uten misfarging fortsatt brukes. Hvis buketter har blitt myk og grøtaktig - med eller uten misfarging - grønnsaks er bortskjemt. Kast blomkål ut om hodet er fullt av mugg eller insektskader, eller hvis den har en skarp, stikkende og usmakelig lukt.

Lagring og bruk tips

Blomkål varer best når det er igjen stort sett intakt, og holdt kaldt og fuktig. Sett en fuktet ark håndkle i bunnen av posen for å gi fuktighet, så stå på hodet oppreist på stammen slik at fuktighet ikke kan pool inne i buketter. Vegetabilske er best innen den første uken, selv om det kan vare lenger hvis den er fersk. Når buketter mister sin friske snap og begynner å vokse gummiaktig, bør de være kokt i stedet servert rå. Trimmet, delvis eller skadet buketter er best brukt i supper og pureer, der deres estetiske mangler ikke vil være en faktor.


© 2020 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com