Geranier og skadedyr

February 20

Geranier og skadedyr


Geranier er pålitelige planter dyrkes som ettårige i de fleste deler av landet. De begynner blomstring i slutten av våren og fortsette å levere hager med fargen før den første frosten av høsten. Som University of Rhode Island notater, "Pest problemer er minimal med geranier." Men det er flere hageinntrengere som kan ødelegge dine geranium blomstrer. Mens noen av disse skadedyr forårsaker kun kosmetiske skader, kan andre stunt plantevekst og med føre plante død.

bladlus

Bladlus er blant de vanligste inntrengerne av geranier. Disse små insekter har lange, smale munnstykker som kan stikke hull på blader, stengler og knopper av geranium planter, drenering dem av sine indre væsker. Lavt antall bladlus ikke skade plantene og selv kan gå ubemerket, men større bladlusangrep kan føre til bladene til å krølle og misfarges. Vanlige bladlus typer som lever av geranier inkluderer melon bladlus og grønt fersken bladlus. Neem olje, smalt spekter olje og insekt såpe alt kan være gunstig for å kontrollere bladluspopulasjonen. For best resultat, bland materialet du velger med vann og spray blandingen grundig på toppen og undersiden av geranium blader.

midd

Som bladlus, midd er skadedyr som kan forårsake estetisk skade geranier; de er så små at de er vanskelig å se. Midd angrep symptomer inkluderer blader utviklings lyse prikker og en bronse eller gul misfarging. I alvorlige tilfeller kan bladene falle fra planter og midd kan dekke plantedeler med webbing. I motsetning bladlus, midd er edderkoppdyr, samme klasse som inkluderer edderkopper. En vanlig type midd som jakter på geranier er to-spotted edderkopp midd. For å eliminere midd fra geranier, kan du spray dem med en hard eksplosjon av vann med få dagers mellomrom, noe som forstyrrer midd reproduksjon eller du kan behandle din geranier med en miticide, som er et kjemisk plantevernmiddel for midd.

caterpillars

Larvene er larvene til sommerfugler eller møll. Noen av artene som lever av geranier inkluderer spraglete cutworm, bollworm, geranium plume møll og geranium - eller tobakk - budworm. Larver kan føre til omfattende skader på geranier ved å tygge hull i sine blomster og blader, samt sluker hele knopper, blomster, blader, skudd og frøplanter. I motsetning til bladlus og midd, kan larvene stunt plantevekst og drepe planter. For å kontrollere caterpillar populasjoner, kan du fjerne larvene hånd, fjerne tilstøtende ugress, behandle geranier med bakterier Bacillus thuringiensis, Bt, eller bruke en kombinasjon av disse handlingene.

whitefly

Whiteflies er små, bevingede insekter som er dekket med en hvit voks. Som bladlus, de whiteflies mate på indre væsker av geranium planter. Symptomer på en whitefly angrep er tørt løv, gulnede blader eller slippe blader. Vanlige varianter av whitefly som lever av geranier inkluderer gigantiske whitefly, drivhus whitefly, banded-vinger mellus og søt-potet whitefly. Mens plantevernmiddel oljer og såper kan redusere whitefly bestander, vil de ikke eliminere dem. For best resultat, fjerne infiserte bladene for hånd, spray geranier med vann og / eller støvsuge geranier med en liten, håndholdt støvsuger.

snegler

Snegler er saktegående, slimete snegler som kan mate på bladene og stiklinger av pelargonium. For å bli kvitt dem, sett ut skåler fylt med bedervet øl i hagen, som North Carolina State University anbefaler. Snegler vil bli tiltrukket av øl, klatre i og drukne. Alternativt kan du kontrollere slug populasjoner ved å sette kiselgur på jorda rundt geranier eller felle dem under flate boards eller aviser.

underjordiske termitter

Subterranean termitter er bane bolig termitter som beiter på stilkene av planter, inkludert geranier. Termitter kan forårsake geranier til gul, wilt og dø. De fast skadedyr kan også infiltrere geranier som vokser i plantasjeeiere og potter. For å beskytte geranier fra underjordiske termitter, bruke en spesialisert termitt plantevernmiddel, kjent som en termiticide.


© 2020 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com