Hvordan bruke Paste Wax på malte møbler

November 26

Hvordan bruke Paste Wax på malte møbler


Selv lim voks har vært brukt på møbler i århundrer, er det utdatert og gir ikke en beskyttende finish. Voks beskytter ikke tremøbler fra varme, vann eller kjemikalieutslipp og ikke tørker til et hardt, slitesterk overflate. Wax er fortsatt brukes til å gjenopprette glans og farge til antikke og eldre møbler som opprinnelig var ferdig med voks. Den kan også brukes som en polsk for å minimere riper og utdype fargen på malte møbler ferdig med en lakk eller lakk; i tillegg er det brukt i plagsomme teknikker.

Bruksanvisning

polering Technique

1 Rengjør møbler med en fille dyppet i en blanding av olje såpe og vann. Bruk en egen, tørr klut til å tørke vekk fuktighet som gjenstår.

2 Bruk sparkel til å skyfle en klump med lim voks i sentrum av en brettet-over, dobbelt lag stykke cheesecloth. Vri kluten til en ball og kna klut-dekket voks i hånden for å mykne det.

3 Gni kluten voks stikker over overflaten av det malte møbler, slik at voksen til å sive gjennom duken. Gni i alle retninger ønsket, som frem og tilbake eller i en sirkulær bevegelse, med tre korn. Arbeid i små områder for å finne den riktige ventetiden for å fjerne voks.

4 Observer området der du brukte voks. Vent 4 til 5 minutter for å se om den blir disig. Påfør mer hvis voksen er skinnende, til du får en pels som blir disig. Buff bort overflødig voks med en ren, lofri klut før du har en jevn glans. Gjenta denne prosessen over hele overflaten.

distressing Technique

5 Sand møblene for å fjerne eventuelle eksisterende lakk, ved hjelp av en lav-sandpapir. La på noen av de opprinnelige maling farge hvis du vil at det skal vises på distressed områder. Fjern alle slipestøv ved å tørke ned møbler med en tack klut.

6 Rør primer grundig og hell litt inn i en maling skuffen. Dypp penselen i primer, som dekker børsten ender med ½ til 1 tomme av primer. Tørk av overflødig å unngå drypp. Pensle på et jevnt lag med primer, etter tre korn. La primeren tørke i 24 timer.

7 Påfør grunning farge ved hjelp av samme metode som du gjorde for primer. Tillat grunning for å tørke i 24 timer.

8 Bruk en myk klut til å påføre et tynt lag med lim voks til de områdene du ønsker å nød. Fokus på hjørner og kanter og rundt knotter, håndtak eller hevet områder med trim, områder som ved normal daglig bruk vil oppleve den mest slitasje. La voksen for å tørke i en time.

9 Påfør topcoat maling, som dekker hele overflaten grundig. Installering av børsten på samme måte som trinn 2. La toppstrøk for å tørke i 24 timer.

10 Sand de områdene der du påføres lim voks, med et lett trykk. Veksle mellom 80-, 100- og 120-sandpapir for variasjoner i mengden av nød. Stopp når du ser base farge eller opprinnelige farge, eller gå ned til bart tre i noen få områder hvis ønskelig.

11 Tørk av møbler med tack klut for å fjerne alt slipestøv. Tett finish med en spray-on eller pensel-på klar polyuretan lakk.

Hint

  • Lim voks brukes ofte som et mål på forsiktig brukt, distressed møbler malt med kritt maling eller melk maling. En mørk-farget voks gir en eldet utseende.
  • Hvis du venter for lenge med å buff voks og den stivner, bruke mer voks å la løsemidler i det myke opp herdet voks. Tørk den av raskt å fjerne overflødig og buff til en enda glans.
  • Lim voks inneholder løsemidler som white spirit eller tolulene, så gjelder det i et godt ventilert område.
  • Bruk ikke løsemiddelbasert voks på vannbaserte utførelser som ikke fullt ut har kurert, da det kan skade finish.
  • Ikke male over vokset møbler bortsett fra i belastende teknikker, som malingen ikke vil forholde seg til møbler.
  • Ikke plasser vokset møbler i nærheten av et vindu eller i et solrikt sted; det vil smelte voksen.

© 2020 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com