Hvordan Cut Peony pærer

December 22

Woody pære-lignende røtter er den underjordiske energi stabburet for noen flerårige planter som peoner. I løpet av de varme været måneder, engasjerer peon i fotosyntese, eller prosessen med å konvertere sollys til drivstoff gjennom de grønne bladene. Som pærer, røttene fange som drivstoff og lagre det som sukker for å gi energi til neste års blomstring. Å dele røttene er en måte å spre, eller gjøre mer, peoner. Grav opp peon klump i høst før trusselen om frost tilnærminger.

Bruksanvisning

1 Grav opp peon rot masse med en høygaffel. Grav i flere inches fra hvor du tror røttene å være og jobbe innover for å unngå å skade woody røtter. Vent til de grønne bladene har dødd tilbake til høsten. Unnlatelse av å gjøre dette kan sjokkere anlegget og hindre den fra lagring næringsstoffene den trenger for å blomstre året etter.

2 Spray røttene med hageslange for å løsne smuss slik at du kan se den enkelte oppsvulmede jordiske stengler.

3 Planlegg kutt ved å identifisere øynene på roten masse. Øynene kan være rosa og ligner små kjøttfulle skuddene på toppen av woody røtter. Hvert øye har potensial til å være sitt eget anlegg; Men Ken Druse av "Making Flere verk" anbefaler at hver skjære har ikke mindre enn tre øyne.

4 Bruk en kniv eller så til separate rot deler som inneholder tre eller flere øyne. Du kan så rett ned fra toppen. Alternativt, bruk en skarp spade å skille peon roten ballen.

5 Hold borekaks fuktig fordi du har tenkt å plante dem. Ken Druse sier de kan lagres i opptil en uke hvis de oppbevares kjølig og ut av sollys.

Hint

  • Selv om peoner faktisk har fibrøse røtter og ikke pærer, de er noen ganger selges gjennom barnehager og kataloger merket som pærer fordi du plante og dele dem på en lignende måte. Begge peon knoller og peon røtter er det samme produktet.
  • Unngå hakking av for mye rot masse når grave opp peon klump. Større og bedre etablerte røtter er bedre i stand til å gi næring til planter. Sunn røtter bety mer spektakulær flowers.Get dine peoner tilbake i bakken i god tid før frosten skjer i ditt område, slik at røttene får en sjanse til å etablere før vinteren. Stauder trenger kulde for å utløse sin dvalen; Men de må være på plass før bakken fryser.

© 2021 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com