Hvordan rengjøre LPer med en tannbørste

April 22

Hvordan rengjøre LPer med en tannbørste


Enten du er en ivrig samler av LP-plater eller nylig kom over et utmerket kjøp på et garasjesalg eller bruktbutikk, må albumene rengjøres regelmessig. Uansett hvor nøye du håndtere eller lagre disse vinylplater, de fortsatt påløpe oljer og smuss fra hendene og samle støv over tid. Rengjøring av LPs periodevis resulterer i bedre lydkvalitet og sikrer lang levetid av dine album og platespilleren.

Bruksanvisning

1 Kjør varmt vann - ikke varmt - i vasken. Varmt vann kan skade etiketten. Det er viktig at du jobber raskt og ikke suge LPer i vannet.

2 Legg bare en dråpe mild flytende oppvask vaskemiddel til vannet og swish den rundt. Unngå vaskemidler med blekemiddel eller lagt fuktighetskremer. En dråpe av vaskemiddel skaper overflatespenningen i vannet, noe som bidrar til å rense platene grundig.

3 Dypp en vaskeklut i såpevann og tørk den ene siden av LP mens du holder den i ikke-dominant hånd. Unngå å få etiketten våt hvis du kan.

4 Dypp en myk tannbørste ned i såpevann og bruke den til å rense sporene i LP. Følg sporene i en sirkulær bevegelse for de beste resultatene. Roter album mens du arbeider for å fremskynde prosessen.

5 Gjenta metoden på baksiden av LP.

6 Skyll LP godt med varmt vann og tørk den med en myk, lofri klut på begge sider.

7 Grab en annen myk klut og tørk av LP tørke igjen på begge sider.

8 Stå LP opp i en skål tørkestativ for å få det til å lufttørke mens du vasker andre LPer. Sett på LP i ermet når den er helt fri for fukt.

Hint

  • Alltid erstatte LPer i ermet etter å ha spilt. Dette beskytter dem mot støvpartikler og bidrar til å sikre en lang levetid.

© 2021 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com