Typer av trebjelker

March 29

Typer av trebjelker


Bjelker gjennomføre bygge laster uansett hvor utforming er ikke tilgjengelig. Bjelker gjøre dagens åpne plantegninger mulig, og de ofte blir en del av en bygnings arkitektoniske uttalelse. Byggherrer, arkitekter og ingeniører beregne riktig størrelse strålen for et bestemt sted slik at de vet hvor langt fra hverandre de trenger for å plassere stående støtter som søyler og innlegg. Avstanden en bjelke reiser uten støtte er dens span.

logger

En veldig tidlig type bjelken var noe mer enn en tømmer valgt for sin kjekkhet og lengde. I moderne tid, ingeniører har lært at noen trevirke er ikke egnet for bjelkene, fordi den deler seg altfor mye som det tørker eller dets trefibrene ikke motstå strekk og kompresjon godt. Loggen størrelse ved dens midtpunkt, dets treslag og kvalitet så vel som belastningen bestemme avstandene en stokk kan spenne uten mellomliggende støtter.

Dimensional Lumber

Builders bruke dimensjonale trelast for å lage bjelker ved å spikre en rekke av dem sammen og plassere dem slik at belastningen de støtter er gjennomført på kantene. Dimensjonale trelast størrelser i stor grad brukes på denne måten er 2 inches av 8 inches, 2 inches med 10 inches og 2 inches med 12 inches. Dimensjonale trelast er sjelden brukt for bjelker større enn 4 ½ inches tykke. Disse strålene nå et punkt av avtagende avkastning fordi de får større tendens sin egen vekt til å jobbe mot dem. Denne type av strålen som er mest effektiv for spennvidder mindre enn 25 fot.

Timbers

Disse bjelkene er kuttet fra en solid logg, og kommer i partalls dimensjoner. De blir ofte kalt solid saget trelast. Vanlige størrelser er 4 inches med 6 inches, 6 inches med 6 inches og 8 inches av 8 inches. Bindingsverk bygninger krever trebjelker, og de tilbyr også arkitektoniske og estetiske muligheter for andre typer konstruksjoner. Trebjelker brukes for utenfor verandaer. Inne, de spenner store rom, noe som eliminerer behovet for vegger. Timbers spenner fra 6 til 40 fot mest effektivt.

laminert Beams

Laminerte bjelker er laget med kvistfritt trelast som er limt sammen under press. Disse bjelker strekker seg fra 3 til 16 inches tykt og kan strekke seg over 100 fot. Laminerte bjelker har forskjellige fordeler i forhold til dimensjonal trelast og logger. Siden den trelast som brukes er av høy kvalitet, kan det ta flere stress, og det vil ikke deformeres eller endres over tid som følge av tørking og atmosfæriske forhold. Laminerte bjelker har høyere tillatte bøyespenning enn solid saget trelast, kommer i lengre lengder enn andre tre former for bjelker og bære større belastninger med mindre størrelse.


© 2021 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com