Når skal Beskjær Gardenia

July 9

Når skal Beskjær Gardenia


Gardenias er verdsatt for sin frodige grønne blader og duftende hvite blomster. Gardenias elsker kule områder med sterkt lys og litt fuktighet. Native til Japan og Kina, gardenias gjøre det bra i kyst vest og sørlige deler av USA. Gardenias kan vokse til en attraktiv busk opp til 6 fot høye i enkelte klima. Til tider, vil denne veksten kreve beskjæring. Ifølge Purdue University, vil beskjæring eldre treaktig vekst gjøre plass til nye blomsten blomstrer på de yngre stilker.

En tid å beskjære Gardenias

Som naturlig velformede busker, bredbladet evergreens som Gardenias sjelden trenger å beskjæres. Sjekk Gardenias for nødvendige trimmer om hvert annet år. Beskjæring er foreslått når ekstra blomst produksjon, vekstkontroll eller plantehelse er ønsket. Clip gardenias når de er ferdig med blomstringen for sesongen. I de fleste steder, er dette i slutten av mai eller begynnelsen av juni. Beskjær sent blomstrende varianter når blomstene har sluttet setting.

Beskjæring Know How

Beskjæring er en ferdighet som innebærer å fjerne stammer for å omdirigere energi til andre områder av en plante. Flere trær og busker blir drept eller skadet hvert år av godt ment, men katastrofale beskjæring. Gardenias er vanligvis bedre igjen å vokse uten tvang. Når beskjæring er nødvendig, er det klokt å skaffe seg riktig beskjæring teknikker. Når du er i tvil, leie en profesjonell.

Verktøy for å beskjære Gardenias

Et par håndsaks er tilstrekkelig til å beskjære fleste Gardenias. Scissor handling håndsaks lage rene nære kutt, men er vanligvis i en høyere prisklasse. De fleste hånd beskjæringssakser er designet for å kutte stilkene 1/2 tommer i diameter. Tykkere hage stammer kan bryte hagesaks eller forårsake skadelige grove kutt. Looping sakser er de med lange håndtak og krever to hender for å operere. Kvalitet lopping sakser lett skjære gjennom stilker 2 inches tykke eller mer. Bruk aldri hedgers å trimme Gardenias.

Making the presise kutt

Gardenias beskjæres for å opprettholde en definert form. Thin stilkene som er den høyeste og den eldste først. Ifølge Texas A & M Extension Service, alderen eller overgrodde busker kan forynget ved å fjerne en tredjedel av stilkene rett over bakkenivå. Litt av en bit av gamle vekst kan fjernes uten stunting eller skade gardenia sin prakt. Et åpent anlegg med plass til nye stilkene å vokse er laget med denne beskjæring metoden.


© 2021 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com