Weeds Med Spiny frøkapslene

June 5

Weeds Med Spiny frøkapslene


Mange planter har utviklet metoder for å beskytte sine frø fra rovdyr. Tøff eller pigg frøkapslene er noen av de vanligste middel for å beskytte frøene. Slike frø pods inkluderer en rekke vanlige ugress, for eksempel Jimson luke, milkweed, cocklebur og puncturevine. I tillegg til sine taggete frø pods, flere av disse anleggene er svært giftig og kan være farlig for både mennesker og beitedyr.

milkweed

Felles milkweed, eller Asclepias syriaca, er innfødt til Nord-Amerika, men det har blitt introdusert i Europa. En flerårig ugress, springer denne planten opp i klumper og patcher gjennom enger, langs gjerder og ved siden av veier hvert år. Milkweed planter har lange stilker som vokser 2 til 6 fot høy, og de produserer lilla blomster og dråpeformede frøkapslene. Umodne frø pods er grønne og spiny; men som de modnes, slår de brune og splittet åpen for å slippe utallige frø knyttet til biter av silkeaktig materiale som er utviklet for å fange vinden.

Jimson Weed

Datura stramonium, kjent under felles navn Jimson luke, er en årlig som blomstrer om våren og sommeren. Dette anlegget har lange, flate blader og produserer traktformede blomster som varierer i farge fra hvit til blek fiolett. Jimson luke produserer ovale frøkapslene dekket i små pigger utformet for å avverge rovdyr. I midten til slutten av sommeren, frø pods modne og åpne for å slippe runde, flate frø. Jimson luke er giftig for både mennesker og dyr, og inntak av dette anlegget kan forårsake hallusinasjoner, og i alvorlige tilfeller, koma eller død.

cocklebur

Cocklebur, også kalt Xanthium strumarium er vanlig over hele USA i avling og beitemark. Denne planten kan vokse så høyt som 6 fot, og den produserer utallige eggformede BURS som er dekket i små hekta bust. Hvert bur inneholder to frø som vokser på forskjellige priser, en i løpet av det første året og den andre i år følgende. Ved svelging, er dette anlegget giftig for husdyr og kan føre til oppkast, åndenød og muligens død. Frøet olje fra cocklebur kan inntas av mennesker og er ofte brukt medisinsk og for å lage gult fargestoff.

Puncturevine

Puncturevine, også kalt djevelens torn og tackweed, går det vitenskapelige navnet Tribulus terrestris. Denne luke dukker opp i slutten av våren gjennom forsommeren, langs veikanter, i avlings land og avfallsområder. Puncturevine vokser utover fra en rot krone og produserer stengler som er oransje-brun i fargen med lyse gule blomster. Hver blomst produserer en fem fotografert frukt dekket i pigger som blir brun som den modnes og til slutt deles i fem separate frøkapslene. Hver pod inneholder mellom to og fem frø og er beskyttet av to store pigger.


© 2021 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com