Stauder for Semi Shade

August 21

Stauder for Semi Shade


Stauder er planter som kommer tilbake år etter år fra røttene, i motsetning til biennaler som er avhengige av å sette frø å vokse tilbake året etter. Stauder har raskt blitt en gartner favoritt fordi de krever lite arbeid når plantet, spredt på egen hånd å fylle inn rundt dem, og fordi det er så mange varianter. Hvis du leter etter planter som gjør det bra i halvskygge, det er en flerårig for deg.

liljer

Liljer kommer i nesten alle regnbuens farger hvis du vurdere de asiatiske og orientalske varianter. Så lenge de ikke er plantet der deres røtter vil være konstant våt og anlegget vil være i full skygge, vil liljer utføre som vinnere. Gi dem gjødsel på våren og høsten, kutte orientalsk / asiater ned til bakken i slutten av september, og du vil bli belønnet med store vakre blomster. For å holde lilje insekter unna, bruk en naturlig pepperspray funnet i hagesentrene.

Bee Balm

Bee Balm, også kjent som Monarda, tilbys i nyanser av rosa, mørk rød, rød og lavendel og tiltrekke seg kolibrier og sommerfugler --- og massevis av honningbier. Bee balsam utvider sitt territorium ved å sende ut skudd fra sine røtter og kan være invasiv hvis den har rett sted. De liker litt skygge, spesielt i den varme ettermiddagen, og like kule og fuktige røtter.

Blødende hjerte

Blødning hjerte elsker morgensolen. De er ikke bestemt om vann, unntatt i ekstrem varme, eller gjødsel, og vil holde produsere vakre rosa eller hvite hjerter i løpet av våren i år etter år. De er lett deles ved å trekke en stilk fra roten ballen og nyplanting det umiddelbart.

Solhatt

Coneflowers gjøre det bra i delvis skygge. Sine blomster vises på sensommeren og gå inn i høsten når det blir kjølig. Bees, så fengslet med solhatt, vil sove på dem hvis sen ettermiddag finner det for kaldt til å gå tilbake til reiret; tidlig om morgenen er en god tid til å se dette.

Lupine

Lupin vokser vilt mange steder, som forteller gartneren at de er et lett vokst plante. Gi dem fulle ettermiddagssol, holde bladlus off dem ved å spraye dem med hageslangen, og gi dem litt gjødsel i høst, og du vil ha lupin som kommer tilbake større og bedre for hvert år.


© 2020 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com