Flytende klor Vs. Pulver

October 29

Flytende klor Vs. Pulver


Debatten om bruk av flytende klor vs. pulverform er alltid en bekymring for eiere og operatører av basseng og spa. Det finnes positive aspekter til hvert enkelt produkt. Avhengig av hvilken kilde du ta kontakt, kan du få beskjed om motstridende informasjon. Den viktigste faktoren er at du velger et produkt basert på de spesifikke behovene til utstyr og budsjett.

Grunnleggende om Klor

Poolmanual.com beskriver klor som "rensemiddel / desinfeksjonsmiddel / oksidant som er mest brukt av pool eiere for å drepe eventuelle bakterier, levende organismer, ammoniakk eller andre forurensninger som finnes i vann." Den er fremstilt ved elektrolyse av saltvann, og er effektiv ved å bryte gjennom celleveggene i mikroorganismer så som alger og oksydere dem. Klor er ustabil og vil fortsette å bryte ned når produsert inntil den er ineffektiv. Klor er også et farlig materiale, og må håndteres svært forsiktig.

Klor bruk og overvåking

Klor er den tryggeste og rimeligste måten å holde basseng og spa vann renses. Organismer og bakterier er stadig til stede i vann og utgjøre en helserisiko, så vel som et estetisk problem. Klor er prøvd og sanne metode for å kontrollere disse situasjonene. For å effektivt bruke klor, må nivået være konstant overvåket i vannet fordi været, mengden av mikroorganismer, temperatur, bruk og andre faktorer vil føre til at det å svinge kontinuerlig. Testing kits er lett tilgjengelig der du kjøper kjemikaliene som trengs for å stabilisere vannet og bør brukes i henhold til instruksjonene. Klor, uansett form, er bare så effektiv som riktig bruk tillater.

flytende klor

Flytende klor blir gjort ved å boble gassen form av klor gjennom kaustisk soda, som beskrevet på poolcenter.com. Den har en høy pH-nivå (rundt 13) og kan helles direkte i bassenget, men det anbefales å bli lagt i en peristaltisk pumpe for jevn fordeling. Flytende klor bruk er dominerende i store kommersielle bassenger fordi den kan leveres i 55 gallon trommer og lagt i bulk. For boligbruk, kan kostnadene oppveie dens effektivitet, mengden av syre er nødvendig for å motvirke den høye pH-verdi, og vanskeligheten i bruk. Flytende klor er rimeligere enn andre former. Det er sterkt korroderende, noe som er en faktor som bør vurderes.

Powder Klor

Den vanligste formen for granulære klor kalles di-klor, eller natrium-diklor-s-triazintrion. Det er lavere pH-verdi på ca. 7 betyr mindre syre er nødvendig for å balansere den. Det løser opp raskt og begynner å jobbe på forurensninger umiddelbart, men bare inneholder omtrent 62 prosent faktiske klor per pund. Den inneholder cyanursyre, noe som gjør det mer stabil, og dette produktet kan brukes som en sjokkbehandling. Di-klor som en behandling kan være svært kostbart. Det er to andre former for granulære eller pulverklor kalt hypokloritter - litiumhypokloritt og kalsiumhypokloritt. Litium har bare 35 prosent tilgjengelig klor per pund og dens pH på 11 betyr bruk av syre for å balansere er nødvendig. Dens fordeler er det løser seg veldig fort før du treffer bassengbunnen, noe som reduserer sjansene for blekende effekt for vinyl bassenger, har det mindre kalsium og bidrar ikke til vannets hardhet. Det er også støvfritt og ikke brennbart. Cal-klor er tilgjengelig i både pulver og tablettform, og på 65 prosent tilgjengelig klor, er et populært sjokkbehandling produkt. Den har en høy pH-verdi på 12, men det er rimelig pris gjør det til et populært produkt, selv om det er ustabilt og puste støvet er meget farlig.

Å ta avgjørelser

Enten å velge flytende klor eller pulver eller som er et bedre valg i stor grad avhenger av hvordan den skal brukes. Flytende ville være et opplagt valg for en stor institusjon, men kan være uoverkommelige for en bolig hus. De variasjoner i pH-verdier, tilgjengelig klor per pund og utstyret det skal brukes i spiller inn. Husk behov og budsjett tillatt, og velge basert på disse faktorene.


© 2020 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com