Frø er ikke spirende i Greenhouse

December 20

Frø er ikke spirende i Greenhouse


Drivhus forlenge vekstsesongen i høst etter at frosten har truffet og om våren før været varmes opp. Starter frø i drivhuset til senere plante i hagen gir gartneren en start på blomster og grønnsaker. Forplante tropiske planter gjennom stiklinger og frø. Hvis veksthuset har et varmeelement, er det mulig å dyrke planter fra frø gjennom vinteren.

Temperatur

Temperaturen i drivhuset kan være for kaldt for frøet til å spire, selv om det er varmt nok til å holde plantene vokser. Varme sesongen ettårige og tropiske planter krever varmere temperaturer for spiring enn kjølige sesongen ettårige og noen stauder. Bruk en varmepute under frø skuffer for å øke temperaturen. Et annet alternativ er å sette svart plast over frø skuffen og sette den der det blir direkte sollys før kornet spirer. Den svarte plast absorberer varme og varmer jorda. Drivhus som er avhengig utelukkende på sollys for oppvarming avkjøle seg i løpet av natten. Mens dagtemperaturer kan være varmt nok, kan de nattlige temperaturene bli for kald. Legg et varmeapparat eller fylle gallon kanner med varmt vann i kveld og plassere dem rundt frøet skuffene.

Vann

Helt hydrat frøet pelsen for frøet til å spire. Sug frø i varmt vann i 12 til 24 timer før planting. Fyll en flat beholder med småstein og nok vann til å nå bunnen av småstein, men ikke dekke dem. Sett frø skuffen på småstein. Det fordampende vann vil øke luftfuktigheten, slik at frøene ikke tørker ut.

Seed Kvalitet

Frø som er hydrert vil ikke spire hvis de tørker ut igjen før de har spiret. Små frø brettene tørke ut raskere enn større potter. Sjekk frøet skuffene i drivhuset hver dag for å sørge for at jorden er fuktig, men ikke våt. Vurdere å øke fuktigheten i drivhuset hvis du starter ganske mange frø skuffer. Gamle frø har en lavere spiring rente enn friske frø. Test spiring sats eller plante fire eller fem frø i hver skuff rommet så minst en vil spire. Tynn ut andre planter hvis de spire.

demping Av

Rotbrann er en sopp som dreper spirende frø før de når jordoverflaten. Det dreper også frøplanter snart etter spirende. Bruk fersk pottejord når plante frø i drivhuset. Hvis man må bruke gammelt pottejord, sterilisere den i en langsom ovn i 30 minutter. Øke sirkulasjonen i drivhuset med en vifte for å holde luften i bevegelse.

Lett

Noen frø, for eksempel Shasta tusenfryd, ageratum og Coleus. krever lys for å spire. Hvis belysningen er for svak i drivhuset, vil frøene ikke spirer. Plasser frø magasinene i henhold vokse lysene for å få dem i gang.


© 2020 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com