Hva planter kan plantes Utenfor i vintermånedene?

October 12

Nord-Amerika er delt inn i 11 hardførhet soner som gir et generelt bilde av de plantene som vil trives i de kaldeste temperaturene i disse sonene. Det finnes en rekke planter som kan plantes i vinter i hver av de 11 voksende soner, noen blomstrer om våren og andre i sommer. Sjekk med din barnehage eller en on-line ressurs for å finne hvilke voksende sone ditt geografiske område faller i.

Sone 1 og 2

De hardførhet soner inkludere deler av Alaska, Canada og de nordligste delene av USA. Den dvergbjørk er en flerårig busk ideelt for dette klimaet. Den vokser til en maksimal høyde på 3 fot og har grønne blader og grønne blomster. En Pennsylvania mure fungerer bra hvis du vil ha noe litt kortere; det vokser bare om en fot høy. Dette anlegget produserer små, gule blomster som strekker seg fra flere forgrenet stengler. Den vokser mellom fem og 15 brosjyrer på grenene. For mer farge, kan du prøve å plante Lappland rhododendron. Denne busken vokser rosa-fargede, klokkeformede blomster i klynger. Det avgir ganske en aromatisk duft og vokser til ca 2 fot høy. Den har mellom ett og fem blomster på hver gren.

Soner 3 til 6

Disse sonene inkludere deler av Minnesota, Montana, Wisconsin, Alaska, Maine, New York, Indiana, Missouri, Colorado, Vermont, New Hampshire, Iowa og Pennsylvania. Den skjeggete tungen er optimal for disse sonene, og produserer blomster i nyanser av rødt og appelsiner. Dette anlegget vil vokse til mellom 12 og 18 inches. Hage Snøklokker er flotte planter for dette området. Men du trenger å plante ganske mange av dem til å gi en dramatisk effekt fordi blomstene er ganske små. Stilkene vil vokse tre hvite dråpe utseende blomster på endene og planten vokser til 4 til 6 inches høy. Den fargerike Astilbe anlegget produserer blomster av rosa, rødt og hvitt og er ganske delikat. Dette er en skyggefull flerårig plante.

Soner 7 og 8

Deler av Delaware, Georgia, Oklahoma, Texas, New Jersey, New York, Arizona, Nevada og Utah utgjør disse voksende soner. Plant en engelsk kristtorn, som produserer tykke, grønne blader med små, subtile hvite blomster. Disse er ganske store busker / trær som vokser mellom 15 og 50 fot høy. For noe ikke fullt så stor, plante små blad Cotoneaster. Denne busken vil gi utsøkt grønt bladverk og vil vokse til maksimalt 48 inches høy. For ekstra farge, er Kurume azalea attraktive med sin overflod av små rosa, røde eller lilla blomster; det vokser til mellom 4 og 6 fot høy.

Soner 9 til 11

Disse voksende soner omfatte den varmeste delen av kontinentet, inkludert områder i Florida, Texas, California, og Hawaii. Busken lilje vil vokse godt i disse sonene. Det kan skilte med slående oransje blomster med store, mørkegrønne blader. Det vil vokse til mellom 1 1/2 og 2 fot høy. For en unik plante, Vanda orkide tilbyr en sjelden-farget blå blomst som er mellom 3 og 5 inches bred. Det vil legge til farge og særpreg til hagen din og vokser bare 3 til 4 inches høy. Endelig klimaet i disse sonene gir optimale vekstforhold for masken blomst. Du kan vokse rosa, hvit rød eller oransje blomster med gule pollenbærere. Masken blomst er mellom 18 og 36 inches høy.


© 2021 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com