Cold-Tolerant Blomstrende Perennial Tropical Plants

December 29

Cold-Tolerant Blomstrende Perennial Tropical Plants


I motsetning til populær oppfatning, er det noen kalde-tolerant blomstrende staude tropiske planter. Gartnere i områder så kaldt som US Department of Agriculture Plant hardførhet sone 4 kan ta hjertet. Flere kaldt hardfør blomstrende stauder kan trives i kaldt klima. Oppdag en plante som er kaldt-tolerant i din sone for å lage ditt eget tropiske paradis. Du vil sjokkere mer enn noen få familiemedlemmer og venner når de ser tropiske blomster vokser vakkert i din egen bakgård.

Beehive Ginger

Plant den uvanlig formet bikube ingefær å gi hagen din en tropisk bluss. Som navnet antyder, gul eller rød blomsterstanden (eller blomst) i denne flerårig er formet som en bikube. Du kan ha kommet over det i en floral arrangement, som blomsterbutikker bruke den til å legge skillet å kutte blomsterdekorasjoner. Beehive ingefær er kaldt hardfør til temperaturer på 15 grader Fahrenheit i Zone 8b.

Pasjonsblomst

Passiflora incarnata (den biologiske navn for pasjons) "Maypop" er et annet eksotisk utseende tropisk staude som er overraskende kaldt hardfør. Passionflowers kan gjøre det gjennom den kalde en sone fem vinteren og vise fram sine vakre rosa-lavendel blomster om våren. Til tross for sin tropisk utseende, er den Maypop variasjon faktisk en nordamerikanske innfødte. Dens duftende blomster kan vokse så bredt som 3 inches over, og anlegget kan bli opplært til å klatre et espalier eller gjerde.

Gardenia

Gardenia jasminodes "Frostproof" er svaret på bønnene til gartnere på jakt etter en kald-hardfør gardenia. Frostproof er kaldt hardfør til sone 6. Det er ganske lett å vokse og et rikelig bloomer. Blomster er hjul-formet og har den velkjente gardenia duft. Frostproof har også en lang blomstringen sesongen. De vakre blomstene feste rundt fra vår helt å falle.

Roseglory Bower

Clerodendrum Bungei, eller roseglory Lysthus, er ganske show-off i hagen. Det har lyse, intrikate rose-rosa blomster som gjør gir en fargeeksplosjon mot mørke grønne blader av denne flerårig busk. Rose ære Lysthus er kaldt hardfør til sone 6. Det kan vise en tendens til å dieback i vinter, men ikke å bekymre deg. Rose ære er bare sovende, ikke død. Det vil stige og komme tilbake om våren.

Sweetflag

Acorus calamus, eller sweetflag er et godt valg for en kald-hardfør og høye voksende blomstring flerårig. Sweetflag blomster er chartreuse i fargen og ser ut som iris. Når du klemme ut en del av bladet og knuse den mellom fingrene anlegget vil slippe ut en himmelsk duft. Sweetflag er kaldt hardfør i sone 2 til 10, noe som betyr at den kan stå opp til det kalde været fra Great Lakes statene til kysten av Atlanterhavet. Det er skyggen tolerant og vil vokse så høyt som 4 fot ved forfall. Mens strengt tatt ikke en tropisk, vil det gjøre seg hjemme i en tropisk stil bakgårdshage og legge skjønnhet til en utendørs dam.


© 2021 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com