Hvordan Size en Pool Filter og Pump System

July 27

Hvordan Size en Pool Filter og Pump System. Din Svømmebassenget er en stor investering, så du vil den skal kjøre jevnt i årene som kommer. Velge riktig størrelse pumpe og filter system vil sikre at vannet er godt filtrert og at rørene ikke blir skadet av overdreven vanntrykk. Det vil også sikre at bassenget er så energieffektiv som mulig.

Bruksanvisning

Mål Din Pool

1 Mål bassengets bredde, lengde og dybde. Skriv målingene ned i føttene, bruker desimaler for å tilnærme fraksjoner av føtter. (Med andre ord, 20 fot, 3 inches ville være 20,25 fot).

2 Multipliser lengden på bassenget ved bredden for å bestemme dens overflate.

3 Multipliser bassengets areal av sin dybde, og produktet av denne operasjonen med 7,9 for å finne ut hvor mange liter vann bassenget holder. Denne formelen fungerer bare hvis bassenget er helt rektangulær. For andre pool former, besøk PatioStore.com basseng volum kalkulator siden (se Ressurser nedenfor).

Velg en Pool Pump

4 Del antall liter vann bassenget holder ved 8. Deretter deler kvotienten av 60. Dette vil bestemme minimumsmengde må bruke for å sikre at vannet i bassenget kan gjøre en fullstendig sirkulasjon hver 8. time.

5 Bestem maksimal strømningshastighet bassenget kan håndtere ved å se på rørsystemet. De fleste bassengene bruker 2-tommers rør, som kan håndtere rundt 73 liter per minutt. En 1,5-tommers rør kan håndtere mindre enn 45 liter per minutt, mens et 3-tommers rør kan håndtere mer enn 150 liter per minutt. Bruk en litt lavere strømningshastighet hvis din rørlegger har mange intrikate vendinger og forbindelser som kan bli stresset av for mye brusende vann.

6 Velg en basseng pumpe med en strømningshastighet mellom minimum og maksimum kvote.

7 Ta kontakt med en profesjonell for kompliserte systemer som innebærer å bruke en enkelt pumpe for flere bassenger, eller flere pumper for en enkelt bassenget.

Velg en Pool Filter

8 Bestem optimal flow rate bassenget filtersystem trenger for å oppnå maksimal effektivitet. Bruk din pool areal, deretter se i beregningen diagrammet levert av PoolPlaza.com (se Ressurser nedenfor).

9 Kontroller at filteret maksimale strømningshastighet, spesifisert av produsenten, vil imøtekomme størrelsen på pumpen.

10 Velg et filter av en større størrelse hvis du vil ha det reneste vannet med det laveste beløpet av vedlikehold. Du trenger å rense filteret når det blir tett med rusk. En større filter vil ta lengre tid å tette.

Hint

  • Ved måling av dybde, bruker dybden av selve vannstand, ikke den fulle dybden av bassenget.
  • Mange basseng fagfolk anbefaler en pool omsetningshastighet på 8 timer, men dette er et omtrentlig tall, og det er fullt justerbar.
  • Det er 3 typer filtre: kiselgur (DE filtre), sandfiltre og patronfiltre. DE filtre vil få vann den reneste, men ofte er de mest kostbare. Patronfiltre er lettest å vedlikeholde, men du må kjøpe et nytt filter hvert år. Sand filtre er de billigste, men vannet de filtrerer vil ikke være så ren.

© 2021 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com