Desert planter som vokser i kaldt klima

March 19

Desert planter som vokser i kaldt klima


Ørkener får mindre enn 10 inches av nedbør per år og utgjør 20 prosent av jordas overflate. Kalde ørkener, slik som de i Oregon, Idaho og Nevada, er hjemmet til ørken planter som vokser i kaldt klima. Ifølge University of California eksperter, "disse ørkener er preget av kalde vintre med snø og høy total nedbør gjennom hele vinteren, og noen ganger i løpet av sommeren."

Utah Agave (Agave Utahensis Engelm)

Utah agave er en eviggrønn staude med høye og smale klynger av gule blomster og blader med skarpe pigger på endene. Det er innfødt til USA og hardfør til USDA sone 9. Utah agave vokser opp til 12 fot høye og 6 fot bred, og foretrakk sand og loamy jord med god drenering, full eller delvis sol og er tørke-tolerant. Indianerne brukte planten som en kilde til mat. Dens blader, rot, frø og stilk er alle spiselige. Den fiber hjerte smaker søtt og er bakt, frø er malt til mel, røtter kokt og selv SAP benyttes som sirup eller gjæret å produsere den sterke drikk kjent som mescal. Andre bruksområder inkluderer såpe; bladene, som inneholder saponiner, blir hakket og varmes opp i vann for å produsere en naturlig vaskeløsning.

Cliffrose (Purshia Stansburiana)

Cliffrose er en stor flerårig eviggrønn busk med kremet-hvite duftende blomster med gule støvbærer, bitter-smake grønne blader. Dens frukt er fjærlett og den har rød bark. Plantene lett tolerere dårlig, steinete jord med lite fuktighet. De vokser opp til 36 fot i høyde, krever minst delvis sol og blomstrer mellom april og juni. Cliffrose er innfødt til USA og hardfør i områder som opplever et minimum av 115 frostfrie dager i året. Planter er nyttig for å hindre jorderosjon; de gir også en viktig vinter kilde til mat for surfing dyr som hjort. Amerikanere indianerne brukte bark av Cliffrose til å gjøre viktige elementer som tau og sandaler og deres krigere laget pilen sjakter fra plantens stilk. Cliffrose vokser i naturen på steder som Arizona Grand Canyon National Park.

Blå Yucca (Yucca baccata Torr.)

The Blue yucca, også kjent som banan yucca, er en saftig flerårig med store kjøttfulle hvite blomster, grå-grønn, spine-tipped blader og bananformede frukter. Også innfødt til USA, vokser denne planten i fattige, steinete jord og tåler utkast godt. Yuccas blomstrer mellom april og juli, og krever solen for å blomstre. Fruktene tiltrekke dyr som hjort og en rekke fuglearter i hager. Fruktene av yucca er utarbeidet av bakervarer; smaken ligner søtpoteter.


© 2020 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com