Hva gjør du med løk når de har blitt trukket ut av bakken?

April 3

Hva gjør du med løk når de har blitt trukket ut av bakken?


Løk er en sunn og deilig avling å vokse i hagen din. De lagrer godt for lange tidsperioder, så lenge de er høstet og behandlet på riktig måte for å minimere sjansene for skade eller råte. Å vite hvordan du skal lese tegnene på en løk utvikling hjelper deg å maksimere utbyttet.

timing

Trekk opp løk under tørre forhold. Hvis du trekker dem opp når bakken er våt, vil det bli vanskeligere å få dem tørre for forsvarlig oppbevaring. Når løken er moden, vil deres over bakken stilker dø og falle over. Vent til de fleste av dine stilker har falt over å høste løk.

herding

Legg løken i et tørt område som er borte fra direkte Søn En veranda, bod eller garasje er ideell. Snu løk med jevne mellomrom slik at alle deres overflater har en sjanse til å tørke. La løken tørke til røttene er stiv og stritt og sekkene er tørre nok til å rasle. Hvis du lagrer løken før de når dette stadiet av tørrhet, vil du sannsynligvis ha problemer med råtne. Det tar vanligvis to eller tre uker for løk tørke nok til å være klar for lagring.

Lagring

Skille ut noen løk som er ung, skadet eller tykk-hals og bruke disse løk med en gang. Skjær bladene og stilkene av løk som skal lagres, men la det være minst 2 inches av stilken på hver løk. Sett resten av løken i netting poser og henge dem opp på et tørt sted for et par uker til. Etter dette, lagre dem i en rot kjelleren eller et kjølig sted som er borte fra lys. Sjekk din løk regelmessig gjennom hele året for å være sikker på at de ikke har problemer. Hvis du finner en rotting løk og fjerne den umiddelbart, vil du spare rundt løk fra skade.

Ting du bør unngå

Ikke la klumper av jord på løken når du trekker dem opp. Ikke kutt stilken for nær pære av løk før lagring. Ikke bland løk med andre grønnsaker når du lagrer dem. Ikke legg løk på et sted hvor de vil bli utsatt for sterk kulde eller varme, fuktighet, insekter eller gnagere.


© 2021 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com