Kan jeg legge Bone Meal til bakken rundt Mine Tulipaner, påskeliljer og hyasinter?

March 27

Kan jeg legge Bone Meal til bakken rundt Mine Tulipaner, påskeliljer og hyasinter?


Blomster som vokser fra pærer, for eksempel tulipaner, påskeliljer og hyasinter, krever en fosfor-rik gjødsel for å opprettholde en sunn plante. Fosfor fremmer rot utvikling, samt frø og cellevekst, noe som vil bidra til anlegget produserer massevis av blomster. Benmel eller fisk beinmel er effektive kilder til fosfor for hagen.

befruktning behov

Gjødsel supplere planter med makro-næringsstoffer nitrogen, fosfor og kalium (NPK), samt spor av nødvendige mikronæringsstoffer. Mens friske planter krever alle disse makronæringsstoffer, flerårige blomster som vokser fra pærene krever høyere fosfornivåer for å fremme rotvekst og videreutvikle helse på pære. Fosfor er også en viktig faktor i dannelsen av celler og frø, noe som er viktig for blomster og sykdomsresistens. Mangler fosfor vil føre til forkrøplet planter, med misfarging inkludert mørkegrønne blader og til slutt rødt stilker og blader.

Bone Meal

En av de mest vanlige endringene fosfor-rike jord er benmel, som er malt dyreben avledet fra slakteriavfall. Animal bein har blitt brukt gjennom historien for å hjelpe til avling voksende, og mange kontoer har fortalt indianere plante hel fisk med sine avlinger, som vi nå vet er en fin kilde til nitrogen samt fosfor. Beinmel er en slow-release form av fosfor, noe som betyr at det ikke vil vise umiddelbare resultater, men vil fortsette å mate jorda lenge etter at den er brukt.

'Total Fosfor "versus" Tilgjengelig Fosfor'

Fosfor er ikke en naturlig tilgjengelig næringsstoff for planteopptak. Det krever sure betingelser for å løse partikler, lage tilgjengelige næringsstoffer. Kilder til fosfor er forskjellige i deres nivå av målte "tilgjengelig fosfor". Siden pærer bør ha nøytral til svakt sur jord, er det best å velge en gjødsel som har en høy "tilgjengelig" fosforinnhold fordi jorda surhet ikke vil være nok til å effektivt bryte det ned.

Søknad

Fosfor reiser sakte gjennom jord, så bland beinmel i jorden under nye pærer når planting. En balansert gjødsel, sier 10-10-10 (NPK), brukes to ganger per år, med beinmel som supplerende fosfor, bør være tilstrekkelig befruktning. Når i løpet av høsten, bruke komplett gjødsel ved anbefalt hastighet, sammen med beinmel med en hastighet på en kopp per 5 kvadratmeter området. Gjenta dette programmet i løpet av våren når ny vekst framgår, men før blomstring syklus starter.


© 2020 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com